MENÜ

Fenerbahçe çok önde

Abone Ol Google News

Galatasaray için 7 olabilir. Özellikle ön ve sağ tarafa. Fenerbahçe için ise orta sahaya ve merkez hücuma. Onlar için de 5 diyelim! Oyuna Fenerbahçe biraz daha önde olma niyetiyle girdi. Aslında Prandelli de bundan çok memnuniyetsiz değildi. Fenerbahçe savunmasının ağır ve yavaş olduğu yolundaki teşhisinin üzerine kurduğu startejide Sneijder’i oyun merkezi yapıp Olcan Burak ve Yasin’i hızla arkaya koşturmak istedi, çok yapamadılar. İsmail Kartal da Kocaman ve Yanal’ın stratejileri arasında kalmıştı. Bu melez oyunun dahi Galatasaray’ın çok önünde olduğunu söylememiz lazım. Hücum alanına gittiler. Eksik kalan orta sahayı yaklaştıramamaları oldu. Hücum üçlüsünün arkasında büyük boşluk oluştuğu için akın yenileyemediler. Ceza sahası içinde de çoğalamadılar. Şut şansı istenen yüzde de bulunamadı. Bulunduğu zaman istenen kalitede şutlar çıkmadı ve Muslera da hata yapmadı. Bir şansları da çok kötü oynayan Melo ve Selçuk’un takımı ileri taşıyamaması oldu. İkisi de döküldü dün... Sneijder ise yoktu... İkinci yarıda bu kopukluk belli oranda giderildi. Daha kalabalık yüklendiler ve tam hakimiyet sağladılar. Ama darbeyi vuramadılar.

Haberin Devamı

Abitoğlu maalesef

Haberin Devamı

İlk yarıda Veysel’in koluyla oynamasına korner vermesi ilginç. Telles’in Emre’nin bileğine basışına avantaj verip kart çıkarmayışı da. Bekir’in Burak’ın önünden koluyla aldığı pozisyonda ise Burak aleyhine verdiği faul de anlaşılmaz. Bu iki pozisyonda Telles ve Bekir kırmızılık. Ancak asıl ilginç olan genel idare tarzı. Hele onca duraklamaya maçı sadece 5 dakika uzatması... Hakemlikte ‘Aman başım ağrımasın’ baş daha çok ağrır halbuki.

Emenike ve Sow

Emenike’nin şahane fizik gücü baki. Ancak geliştirmesi gereken topla ilişkisi, pas ve dripling kalitesi gittikçe düşüyor. İkinci yarıda Muslera’yla karşı karşıya kaldığı iki pozisyondaki şutları bir tarafa... Topu sürerken çevre kontrolünü tamamen terk etmiş olması. Sow ise yine kilolu başladı sezona... Eğer onlar geçen seneki durumlarında olsa muhtemelen Fenrbahçe hücumsa çok daha etkin olabilirdi. Belki de bu sebepten ön direk arka direk paylaşımları hiç yapılmadı. Neredeyse kimse ön direğe koşmadı maç boyu.

Olcan-Yasin-Burak

Burak’ı mutlaka ayırmalı. Olcan’ın geçen senesi de onu klasman atlattı kuşkusuz. Ancak bu üçlünün birlikte Galatasaray’dan çok başaltı bir takımın hücum hattında dizilmesi daha beklenir bir durum. Bu ekip Şampiyonlar Ligi ve şampiyonluk yarışının merkezi olarak 3 gömlek yükselmeli...

YORUM YAZ