MENÜ

Favorim İtalya

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonada adım adım finale doğru giderken Polonya’nın Portekiz’i, Belçika’nın Galler’i, Fransa’nın da İzlanda’yı geçeceğini tahmin ediyorum. Ancak belirleyici faktörler sonuca etki edecek.

Gelelim herkesin merakla beklediği maça... Almanya için İtalya karşılaşması, kupadaki en zor mücadele olacak. Doğal favori elbette Panzerler, ancak benim favorim bu kapışmada Gök Mavililer olacak .

Garantici oyun (Polonya-Portekiz)

Portekiz oyunu en iyi olduğu yerde oynamıyor. Hırvatistan maçında ilk isabetli şut, 116. dakikada geldi ve kaleciden dönen topu Ricardo Quaresma gol yaptı. Teknik direktör Fernando Santos’un garantici oyunu Ronaldo-Nani’nin arkasında 8’li bir blokla bir duvar örmeyi hedefliyor. Arkadaki ekibin 2 yönlü oyununa güven yok. Eleme turlarında gidebildikleri kadar bunun peşinde olacaklar gibi. Halbuki Q7 ve Nani’yle oyunu geniş alana açıp Hırvat savunmasını genişletebilirlerdi. Yapmadılar.

Önde kabul edecekler

Öyle ki ilk yarıda Ronaldo rakip ceza sahası içinde hiç topla buluşamadı. Hırvatlar’ın hocası Ante Caciç’in elindeki delici oyuncuları kullanmaktan çekinip Rakitiç ve Modriç’i el freniyle oynatması Portekiz’in işine geldi. Polonya bunu yapmaz. Oyunu önde kabul edeceklerdir. Kuba Blaszczykowski çok formda. Asist yükünü taşıyor. Öne geçerlerse Portekiz maçı çeviremeyebilir. Santos’un garantici oyuna devam etmesi sonları olabilir. Polonya benim bu maçtaki favorim. Hem daha Lewandowski’yi de görmedik.

Nihayet beklenen Hazard (Belçika-Galler)

Belçika yarattığı altın jenerasyonun pik noktasına ulaşmış görünüyor. 23 oyuncunun neredeyse tamamı yıldız statüsünde uzun süredir. Ancak bu takımın üretkenliğini standardize etme sorunu vardı. Burada Hazard veya De Bruyne’ün devreye girip yaratıcı üretim yapması lazımdı. . Ve bu kez ikisi birden devreye girdi. Marc Wilmots’un çok eleştirilen, bu takıma layık görülmeyen antrenörlüğü hakkında artık o kadar da kötümser değil Belçikalılar. Sadece boşluk yakaladığı zaman öldürücü darbeler vuran bir takım değiller. Korkunç bir sezonun ardından Hazard, Macaristan maçındaki girdiği 15 ikili mücadeleden 14’ünü kazandı.

Zor bir ekipler

Yani yaratım ve mücadele var. Şampiyonanın en çok asist yapan oyuncusu O. De Bruyne’ün de 2 asisti var. Dolayısıyla kontrol edilmesi çok zor bir ekip oldular. Tek sıkıntıları kontratağı olağanüstü yapan bu takımın savunmanın arkasına atılan toplarda açık vermesi. Galler bundan yararlanabilir mi? Bu, Bale gibi bir silahınız varsa mümkün. Ancak ne olursa olsun Belçika’nın, İtalyan savunması kalitesi dışında gol atamayacağı bir takım yok burada. Favori net bir şekilde Belçika.

Bir strateji devi (Almanya-İtalya)

İtalya, kupa tarihinde 19 maç gol yemeyerek olağanüstü bir iş yaptı. Arkadaki Juventus bloğu savunma sanatını başka bir boyuta çıkarmış durumda. Büyük bir ustalıkla en büyük faulü bile göstermeden yapıyorlar.. Ve bu yolla, misal Iniesta’yı durduruyorlar. Bu büyük silahın yanı sıra onları herkesten farklı kılan tam bir strateji takımı oluşları. 4 maça da değişik 11’le çıktılar. Conte rakip analizi ve buna uygun plan üretme konusunda bir ders veriyor. İşi sadece maç öncesi analiz de değil. 90 artı, her saniye saha kenarından takımı yönetiyor. 80 bin kişilik Stade de France’da tribünlerden en çok onun sesinin duyulmasıyla az bulunur bir portre.

En zor maç olacak

Onun planı, İspanya’ya 8 senedir en az pas yapabildikleri ilk yarıyı oynattı. İniesta, Silva ve Nolito’nun kanallarını kapattılar. Bosque öne çıkınca kaptıkları toplarla hızla Ramos ve Pique’nin önündeki açık penceredeki Pelle’yi gördüler. O, olağanüstü bir pivot oyunu oynadı ve başta Eder olmak üzere hızlı oyuncuları arkaya kaçırdılar. De Gea değil sıradan bir kaleci olsa tarihi bir fark olabilirdi. Almanya’yı anlatmaya gerek yok. Löw savunmayı tamir etmiş görünüyor. Yemiyorlar. Ancak bu eşleşme bu şampiyonada oynadıkları en zor karşılaşma olacak. Kupayı kazansalar bile. Bu tur için Gomez’in son 8 resmi maçta gol atma başarısını devam ettirmesi şart. Bir üst seviyeye çıkararak. Doğal favori Dünya Şampiyonu Almanya... Ancak benim favorim kesinlikle İtalya.

Kaleci Lloris belirler (Fransa-İzlanda)

Fransa, kupaya Pogba’dan bir Zidane ya da Platini yaratma umuduyla başladı ama hemen mevzu Payet’e kaydı. Şimdiyse kahraman Griezmann. Deschamps, özellikle oyunu yaratıcı bir şekilde ele alacak oyuncuların ve güvenilir bir savunmanın eksikliğini hissediyor. Bir teknik direktör takımı olamadılar. Ancak ne olursa olsun kazanmayı biliyorlar. İrlanda maçında geri dönmeyi de başardılar. Ev sahibi avantajını da kullanmayı öğrendiler. Ancak misal İtalya veya Almanya gibi tam bir takım değiller. Eldeki şüpheli savunmadan Rami de bu maçta cezası nedeniyle yok.

Vakit geçirmeden...

İzlanda ise takımın tam karşılığı. Sahadaki oyunları, yüzde 100 dürüst bir futbol. Pozisyon ve görev sadakati yüzde 100. Planı her şartta, itirazsız, yere yatıp vakit geçirme olmadan oynuyorlar. Her türlü övgünün üzerinde bir durum bu. Fransa benim turnuvadaki favorimdi ama beklediğimi tam anlamıyla bulamadım. Payet ve Griezmann’ın yüzde 100’ün üzerine çıkması lazım. Tabii kaleci Hugo Lloris’in de. Çünkü İzlanda yüzde 24 şut gol oranına ulaşmış bir makine. Euro 2016 misal Almanya’da oynanıyor olsa, İzlanda’yı biraz önde görebilirdim. Ama ev sahibi olmak Fransa’yı biraz olsun öne geçiriyor. Favorim Fransa, desteğim İzlanda’ya... Skoru Lloris’in performansı belirler.



YORUM YAZ