MENÜ

Etkinlik artmalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu kadar uzun bir takımın bu kadar korneri çok daha iyi kullanması gerekir. 5 kişiyle kale alanı çevresine yerleşiyorlar ancak bir tek kafa dahi vurulamıyor. Bu ilginç. Alan paylaşımı ile ilgili bir sorun mu, Diego’nun vuruşları ile mi alakalı bilemiyorum ama sorun var. Aslında benzer bir sorun Caner ve Şener’in az da olsa çizgiye inip kale önüne çıkardığı toplarda da yaşandı. İki santrforla oynayan bir takim için ilginç bir durum. Kale önünde boşa kaçan oyuncu bulunmuyor.

Herkesin aradığı hücum güçleri

Pereira, Diego’yu oyunda tutmak için iki savunma kanadı Şener ve Caner’i çok daha az oyuna sokuyor. Bu aynı zamanda iki santrforla birlikte oynayabilmek için de... Bu büyük bir risk. Hem Caner ya da Şener, herkesin arayıp da bulamadığı hücum güçleri. Pereira’ya bunu anlatmak gerekir. Sıradan savunma bekleri değil elindekiler. Dün yine de yeterince pozisyon bulundu. Ama başta da söylediğim gibi iki santrforlu oyuna rağmen, kale önü alan paylaşımı ve kalitesinde sorun vardı.

Bekleri hücuma katmak...

Stardart 4-3-3’le oynasalar, Caner ve Şener’i daha fazla oyuna sokup 5’li bir hücum gücü oluştursalar, Nani ve Robin van Persie’den yararlanmak daha mümkün olabilir. Dünün anlattığı özetle şu: Pereira’nın 4-2-4’ü beklemekte bir sorun yok. Bir süre daha beklenir. Ancak daha garantisi ya tek santfora dönüp ya da Diego’yu kenara alıp, savunma beklerini hücuma katmak. O zaman hücum etkinliği artacaktır.

YORUM YAZ