MENÜ

En iyisini yaptı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Erkan’ın boş kaleye yuvarlayamadığı poziyon dışında Trabzonspor’un poziyonları olsa da net, Muslera’yı kahraman yapacak bir iş yok. Galatasaray’ın bu jenerasyonunu var eden orta saha tandeminden kimse yokken bunun olması Hamza Hoca’ya bir şeyler anlatıyor olmalı. Orta sahayı ayakta tutmak için savunmayı bozmaya gerek yok. Ayrıca Rodriguez de çehresinin söylediği kadar yumuşak bir orta saha oyuncusu değil. Doğru görevlendirmeler ve stratejiyle eldeki orta sahalarla bir direnç oluşturmak mümkün. Şota Arveladze için de dersler var. Marin-Cardozo ikilisi, doğru kanat ikilileriyle rakip savunma için yeterinden fazla bir çekince yaratır. Önde merkezde Cardozo, arkasında Marin’in olduğu bir hücum ekibi rakip savunmayı kanatları ve ön liberolarıyla birlikte çıkmamaya ikna etmek için yeterlidir. N’Doye hareketliliği ve deparlarıyla kağıt üstünde etkili olsa da ‘ben bu işi bitiririm’ mesajını ne takımı ve taraftarına, ve asıl önemlisi ne de rakibe verebiliyor. En azından şimdilik.

Farkında değildi

Hamzaoğlu’nun içinde bulunduğu sıkışmışlık hali onu olabildiğince doğru bir kadro, diziliş ve stratejiyle sahaya çıkardı. Arveladze ise psikololojik üstünlüğünün farkında değildi. Maçı kazanmaya yaklaştığı anlar olsa da, bariz bir üstünlük sağlacak bir plan kuramadı. Sadece Cavanda’yı ileride tutmak hücumun bir parçası yapmak dahi Galatasaray’ın tartışmalı sol kanadını tedirgin edip, otuna girememelerine yol açabilirdi. Ancak fazlasıyla tedbirliydiler. Hamzaoğlu’nun Atletico maçında maçında yapması gereken 4-5-1’i Trabzon’da doğru bir orta saha göbeğiyle sahaya sürüşü, Podolski ve Snejder’in savunmaya yakın duruşu işi kolaylaştırdı.

Ölümcül virajı döndü

Yanlış anlaşılmasın, sadece Erkan’ın boş kaleye yuvarlayamadığı topla dahi bu şartlarda Trabzonpor maçı kazanbilirdi. Ancak elindeki tüm o psikolojik üstünlüğü daha iyi değerlendirebileceği hamleleri yapmaktan çekindi. Korkunç zemin de onlara yardımcı olmadı tabii. Hamzaoğlu ölümcül bir virajı döndü. Zaten bugün ayrılsa cebinde bir sezonda çıkardığı tulum var. Ama Şota Arveladze için durum zor. Merkezi çökmüş ve psikolojik olarak dipte bir Galatasaray’a bu kadroyla daha farklı oynayabilmek lazım. Hele de Salih’i oyun alıp Cavanda’yı sola alarak sağ kanadını yetenek ve direnç olarak tamamen boşaltması işi tamamen zora soktu. Bu tabloda Şota Hoca’nın kaybı büyük. Hamza Hoca her şeye rağmen ayakta kalabildi. Salı günü sonuna kadar eleştirdim ama, bu şartlarda olabileceklerin en iyisini yaptı.

YORUM YAZ