MENÜ

En büyük şans ManU

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Grubun kaderini Manchester United’ın bu kupayı ne kadar önemsediği belirler. Eğer önemserlerse ve tam takımla maçlara çıkarlarsa, tam puanla bitirmeleri mümkün. Ancak muhtemelen böyle olmayacak. Özellikle Premier Lig fikstürü onların bu maçlara bakış açısını etkileyecek. Tamamen rezerv lig kadrosuyla dahi çıktıkları maçlar olacaktır. Bu da grup hesabını karmaşıklaştırıyor. Hangi maçta hangi kadroları kullanacakları grubun kaderini tamamen etkileyecek. Nitekim Fenerbahçe maçından 3 gün önce Liverpool, 3 gün sonra da Chelsea ile oynayacaklar. Bu, Mourinho’nun hem prestij açısından en önemli dönemeci, hem de ligdeki kaderini belirleyecek haftalardan biri. Fenerbahçe maçına İbrahimovic, Rooney, Pogba gibi isimlerle çıkarsa ben çok şaşırırım. Muhtemelen rezerv takımdan ya da çok sık forma bulamayan yedeklerden bir 11’le çıkacaktır. Bu da bizim başımıza gelebilecek en iyi şey olur.

Ajax’tan iyi değil

Feyenoord direkt futbol ekolünün temsilcilerinden. Geçen sene Fenerbahçe’nin çok zorlanmadan geçtiği Ajax’tan daha iyi değiller. Ancak Fenerbahçe’nin Pereira yönetiminde Avrupa’ya oldukça uygun bir kontrol oyunu oynadığını unutmamak gerekir. Bu oyun Bebek’e denk gelmemiş olsa Sarı-Lacivertlileri finale kadar götürebilirdi. Bu seneyse henüz oturmuş bir oyundan bahsetmek mümkün değil. Özellikle bu seviye için hiç de yabana atılmayacak bir orta sahaları olduğunu söyleyebiliriz. Toornstra, Berghuis, Elia ve tabii Kuyt gibi oyuncuları var. Nicolai Jorgensen’in de standart üstü bir forvet olduğunu söylemek mümkün. Ancak tekrar etmek gerekirse geçen seneki Ajax’tan iyi değiller.

Transfer gerekiyor

Her şey bir yana Fenerbahçe’nin kadrosunun hem lig hem de Avrupa açısından nasıl şekilleneceği en önemli konu. Orta sahada şu an için hem seviye hem de derinlik açısından bir eksiklik var. Salih ve Ozan benim güvendiğim, gelecekte Fenerbahçe’yi taşıyabileceğini düşündüğüm oyuncular. Ancak yaratımın bu iki oyuncuya yıkıldığı bir orta sahayla sezonun geçmesi mümkün değil. Buraya mutlak oyuncular alınması lazım. Eğer bu olmazsa rakiplerin önemi yok. Eğer kadro derinliği sağlanırsa da kağıt üzerinde bir Şampiyonlar Ligi grubu gibi görünen bu gruptan çıkmak sorun olmaz.

YORUM YAZ