MENÜ

Doğru analiz ve zafer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2. dakikadaki golde Hakan ve Chedjou’nun büyük gafları ve Gaitan’ın gösterişli golü dışında Galatasaray hiç açık vermeden ilk yarıyı kapattı. Çok iyi geri döndüler. Zaman zaman rakip kanat hücumcuları çizgiye indiyse de kafayı kaldırdıklarında pas verecek kimse bulamadılar. Özellikle orta sahanın savunmaya yakın duruşu boşluk bırakmadı. İyi analiz ve kuşkusuz iyi bir uygulamaydı bu. Zaman zaman erken faullerle de Benfica’nın hızlı 5’li kontralarını kestiler. Zamanında gelen penaltıysa işi tamamen düze çıkardı.

Vitoria’nın büyük hatası


Eksik kalan, kapılan toplarla hızlı çıkışlardı ancak öncelik rakibi getirmemekti. Rui Vitoria’nın bir hatası da Galatasaray’ın fazlasıyla işine geldi. Simeone’nin tanımlamasıyla hücumun tek dayanağı Gaitan’ı 2. dakikada sağdan sola çekti ve onu kaybetti. Podolski’nin Sabri’ye verdiği destek işini zorlaştırdı. Daha önemlisi Benfica sağa yatan bir takım ve uzun dakikalar Arjantinli'yi görmemeleri çok işe yaradı. Bunu Guides’in oyundan çıkmasından sonra da devam ettirince topa Benfica sahip olsa da neredeyse hiç etkili olamadılar. Hamza Hoca'nın doğru analiz ve uygulaması karşısında Vitoria yanlıştı. Baştan sona.

Direnç noktası...

Bu başarılı savunmada başarının merkezinde ise Chedjou vardı. Hem savunma hem orta sahada erken müdahalelerle direnç noktasını oluşturdu. Tabii bunda Bilal ve Selçuk’un verdiği destek de önemliydi. Vitoria ise çözümü tüm santrforlarını oyuna almakta aradı. Halbuki sorunu bu değil Gaitan’ı garip bir şekilde oyundan uzak tutmasıydı. Kabul etmek lazım ki, Benfica’nın geri kalanının kalite açısından Galatasaray’ı hem de bu arzusuyla geçmesi kolay değildi. Hamza Hoca geçen yıl ligde 3 kupayla kendisini fazlasıyla ispat etmişti. Dünkü analiz ve uygulama başarısı ise seviyeyi artırdı. Tebrikler.

YORUM YAZ