MENÜ

Daha iyisi mümkün

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe-Beşiktaş maçını seyrederken aklıma gelen soruyu dünkü yazımda yazmıştım: Takımı, Kadıköy’de Fenerbahçe ceza sahasında sadece 2 kez topla buluşabilen Riekerink’e acaba haksızlık mı ettik? Açık söylemek gerekirse Kasımpaşa deplasmanında Galatasaray’ı seyrederken bunun böyle olmadığını gördüm. Özellikle rakibin 10 kişi kaldığı 74. dakikadan sonra sürekli arkaya adam kaçırıp -bence hatalı bir karar olsa da- penaltı dahil 4 kez rakibe şans veren Galatasaray savunmasını gördükten sonra... Galatasaray’ın elindeki kadro bu puan durumunu oluşturan temel etken. Bunu 2 devrenin 15’er dakikalarında oynanan oyunda görmek mümkün. Orta saha ve savunma ekstra çabayla bu bölümlerde baskı yaptı. Oyunu öne yıktı. Dönenleri topladı. Bu istenen oyun. Çünkü pas oyunu ancak bunu yaparsanız meyve verir.

Boşluğu kapatmak olanaksız

Ancak oyun normal temposunu gelince taktik dizilişin defoları ortaya çıkıyor. Galatasaray’ın orta sahasında oluşan boşluğu kapatmak olanaksız oluyor. Herkes adamına uzak, Kasımpaşalı oyuncular büyük bir rahatlıkla dönüp Galatasaray savunma arkasına merkezden ya da kenarlardan çok kolay iniyor. İşte teknik adamlık burada devreye giriyor. Bunu gidermek zorunlu. Bunun yolu da orta saha mantığını değiştirmek. Sneijder’i mutlak şekilde hücum ekibine katıp onu daha az koşturmak ve kaleye yakın tutmak şart. Orta sahayı da başka bir oyuncuyla 3’lemek de.

Orta saha sorununu çözerse...

Abartarak söylüyorum Yasin’i orta sahaya çekip Sneijder’i sola atmak bile bir çözüm olabilir. Ancak tabii orta sahayı Selçuk-De Jong-Tolga/Josue’den teşekkül etmek çok daha doğru olabilir. Kadro yapmak benim işim değil kuşkusuz. Ancak Galatasaray rakiplerine orta sahada bu kadar kolay oynama imkanı vermeye devam ederse elindeki bu kadronun hakkını verememiş olacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa trafiğindeyken Galatasaray’ın çok daha iyisini yapması lazımdı. Gelinen noktada kadro gücüyle Galatasaray hala şampiyonluğun en güçlü adaylarından. Riekerink orta saha sorununu çözmesi halinde bu adaylığı daha da öteye geçirmek hiç zor değil. Galatasaray’ın kadrosu güçlü. İhtiyacı olan güçlü bir oyun.

YORUM YAZ