MENÜ

Cebinde bombayla dolaşmak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Henderson ve Allen’a yakın oyna. Stoperlerden top almalarını engelle... Liverpool, kanattan gelirken mutlaka Olcay ve Gökhan geri koşsun.

Rakip oyun kurarken Sosa ve Demba Ba rahatsız etsin. Topu alınca sakin kal, en uygun pası bekle. Çünkü rakip, alan savunması açısından pozisyon sadakatine sahip ancak çok yırtıcı değil.’ Bu oyun 35’de Olcay’ın harika pasında arkaya sarkan Demba Ba’nın net pozisyonda kötü vuruşuyla kaçırdığı gole kadar rakibi durdurdu. Oyunu almalarına asla izin vermedi. İngiltere’de geçen yıl şampiyonluğu kılpayı kaçırmış bir efsaneye karşı ilk maça böyle başlayabilmek olağanüstü. Hep söylüyorum. Beşiktaş’ın oyunu konvertibl. Yani Antep’te işleyen model Londra’da, Liverpool’da da işliyor. Yerel olanla uluslararası olanda fark yok. Dün bunu bir kez daha gördük.

İlk yarıda eksik kalan, Beşiktaş’ın, Liverpool’un 3 uzun stoperinin oluşturduğu duvar karşısında tedirgin kalmasıydı. Olcay, Gökhan (bir tek o sonradan atlattı) ve Sosa normalde yaptıkları dalışlara yeltenmediler. Yüksek bir duvar bu hat. Psikolojik üstünlük sağladılar.

Ba’nın kaçırdığı golden sonra Beşiktaş’ın sol kanat zaafını da kullanmaya başladılar. Motta çok formsuz ve Ibe da burayı iyi kullanarak zorladı. Ancak Beşiktaş alan savunması bozulmadı. Baskı yediler, gedik vermediler.

Olcay dururken, Sosa’yı çıkartmak

İkinci yarıda çizgiden çizgiye hücumu genişletip maçın başında beklenen baskıyı yaptı Liverpool. Ama Cenk-Pedro anlaşmazlığında Lallana’nın boş kaleye atamadığı dışında üretim yoktu. Beşiktaş oyunu kilitlemeyi başardı. Kuşkusuz Rogers’ın Coutinho’yu çıkarması da buna yardım etti. Bilic’in ev sahibine yardımı ise Olcay dururken Sosa’yı çıkarmak ve Töre’yi kaleye bu kadar uzak tutmak oldu. Skorun Motta’nın manasız penaltısıyla şekillenmesi ise çok bilinen bir sürpriz. Onunla oynamak cebinde pimi çekilmilş bombayla dolaşmak gibi.

YORUM YAZ