MENÜ

Burak'ın ispat maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Konya sınavının, Burak için geri dönüş ve ispat maçı olduğunu düşünüyorum. Devler Ligi’nde iyi bir gruba düşen Aslan’da şu anki temel sıkıntı ise öndeki oyuncuların konsantrasyon sorunu. Transferde de Burak’ın alternatifi olacak bir isim şart!

Tek başına kazandırabilir


Konyaspor benim ligde 5 şampiyon dışında Anadolu’da en ileri gidebileceğini düşündüğüm takım. Geçen yıl pas oyunuyla başlayıp kadro yeterli gelmeyince direkt oyuna dönüp başarılı olmuşlardı. Şimdi bir geçiş yaşıyorlar. Galatasaray yine öndeki oyuncularında konsantrasyon sorunları yaşarsa, kolay bir maç olmama ihtimali var. Fakat eğer şans bulursa, ben bu maçın Burak’ın geri dönüşüne sahne olacağını düşünüyorum. Tıpkı Sivas maçının
2. yarısında olduğu gibi bu da kendisini yüzlerce kez olduğu gibi bir ispat oyunu olacaktır. Burak’ın kaderi ve kariyeri hep bu tip hikayelerle dolu. Bu da o sahnelerden biri olur. Maçı tek başına alabilir.

Avrupa’da sorun çekmez

Hamza hocanın düşüncesi ve endişesi anladığım kadarıyla elindeki kadronun ligde idare etse de Avrupa için yetersiz kalacağı konusunda. Hocanın bu endişesi yersiz. Çünkü yine kendisinin de tespit ettiği gibi temel sorun öndeki oyuncuların takım savunmasına yeterince katkı vermiyor oluşları. Çözüm şu ki, ne Podolski, ne Sneijder, ne de Burak, Avrupa’da böyle bir tavır sergiliyor. Galatasaray içinde bulunduğu ortalama bir Şampiyonlar Ligi grubunda oyun yapısı açısından sorun çekmez. Öte yandan lig için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Orada ciddi bir konsantrasyon sorunu yaşıyorlar. Şampiyonlar Ligi standartlarında bu gruba baktığımda sürpriz zorluk olarak Astana maçına gidiş gelişteki yorgunluktan başka bir şey göremiyorum. Atletico ve Benfica’yı küçümsemiyorum kuşkusuz. Ancak City, Bayern, Barça ve Real’den uzak kalmak büyük nimet.

Klasik sağ bek bulunamadı

Galatasaray’ın bu yılki transferlerinin tamamı kullanışlı oyuncular. Şu ana kadar boş yok. Carole, Rodriguez, Podolski hemen uyum sağladı. Bundan sonra yapılacak transferler sadece kadro derinliği sağlar. Burada endişe edilebilecek tek konu, savunmanın sağında klasik bir defans oyuncusu bulunmaması. Sabri ligde hücum yönünde büyük katkı sağlasa da özellikle Benfica maçlarında buradaki açık sorun teşkil edebilir. Galatasaray’ın bunun yanı sıra bir striker/golcü oyuncuya da ihtiyacı var. Yedek de olsa bir alternatif. Çünkü Umut ve Podolski hücum oyuncuları ama asla golcü santrfor klasmanına girmezler. 50 maç, 90 dakika Burak’la oynanmaz.

YORUM YAZ