MENÜ

Bu iş olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rakibin hocası Preu’dhomme sanırım Beşiktaş’ın Liverpool performansından çok etkilenmiş. Orta sahada Siyah-Beyazlılar’la mücadele etmenin pek de gerekli olmadığını düşünmüş olmalı. Sivas’tan da feyz alarak direkt De Sutter’le topu buluşturmayı planlamış. Bu sebeple direkt oynadılar. Orta sahayı by-paslamak istediler. İlk yarıda bu plan, hücum yönünde işlemedi ama Beşiktaş da istediği ortamı bulamadı. Oyun iki takımın da istemediği bir şekilde oynandı diyebiliriz. Beşiktaş geri koşup bu uzun toplardan dönenleri topladı ama kaleye uzak kaldı. Birer korner dışında pozisyona yaklaşamadılar.

Çok anlaşılamadı

İkinci yarının başında Beşiktaş öndeki dörtlüsüyle arkadan da destek alarak kendi tarzıyla direkt oynadı. Her ne kadar Gedos’un oyuna girişi bunun sinyallerini verse de Brugge oyununu değiştirmiş miydi çok anlaşılmadı. Çünkü Töre, hemen standart tarzıyla golü buldu, üç kişinin arasından sıyrılarak. Bundan sonra Oulare de oyuna girince oyun merkezlerini ileri taşıdılar. Golden sonra ise tamamen yerleştiler. 1.96’lık Oulare ve 1.92’lik De Sutter’le özellikle sarı kartlı Necip çok yoruldu. Oyuna giremedi. Bunun üzerine bir de Kerim, Oğuzhan’ın yerine oyuna girince konu sadece savunma oldu. Orta sahada top tutmak çok zordu.

Saçma bir penaltı

Bilic, Necip’i orta sahaya çekip ya da çıkartıp Atınç ya da Pedro’yu savunmaya alarak bir boyut denkliği sağlasa bu kadar net ve etkili bir baskı kurabilir miydi rakip? Bilmek zor. Yine saçma bir penaltıyla gelen 2-1’den sonra Brugge’ün otomatik geri çekilişi, Beşiktaş’a turu getirebilecek kutlu bir hataydı. Zira o baskıdan çıkmak için yeterli bir orta saha kalmadı, Olcay-Pektemek değişikliğinin ardından. Gerçi bu zaaf gollük iki kontratak yememize de neden olmadı değil. Atiba ve Sosa olsaydı bu zaaf olmayacaktı kuşkusuz. Onlar dönerse bu iş olur.

YORUM YAZ