MENÜ

Bir analiz rezaleti

Abone Ol Google News

Arsenal maçında oynanan 5’li savunmayla dünkü maçta oynayan dizilişin genel mantık açısından hiçbir farkı yok. Yine iki kanat Tarık ve Telles’e bırakılmış. Yine Melo stoperlerin arasına kaçıyor. Orta saha organizasyonunda hiçbir katkısı yok. Bir futbol insanı nasıl olur da Piszcek ve Mikhitaryan’ın karşısına sadece bir oyuncuyu, Telles’i koyar? Nasıl olur da sadece Avrupa’da oynattığı ligde hazırlamadığı hem de Avrupa tecrübesi çok olmayan bir oyuncuyu kıtanın en hızlı hücuma çıkan takımlarından birinin karşısında kurban eder? Anlamak olanaksız...

Haberin Devamı

Top şişirmek için miydi!

Aynı soruyu daha önce bu seviyeyi hiç oynamamış Tarık’ı Reus’un karşısına dikmesi için de sorabiliriz.

Prandelli bu zayıflığı ne için yarattı? Pandev’le hücumu ikilemek için... Peki topu oraya taşımak nasıl olacak?

Orta sahada Melo stoperlerle, Sneijder hücum ikilisiyle. Ortadaki büyük boşluğu ise formsuz Selçuk’la sakatlıktan çıkmış Hamit dolduracak öyle mi? Hem de Telles ve Tarık çıktıklarında arkalarını stoperle onlar dolduracak... Bu korkunç boşluk Semih ileriye Pandev ve Burak’a 60 metre top şişirsin diye mi yaratılıyor?

Haberin Devamı

Dua etsin, Dortmund durdu

Halbuki Melo Selçuk tandemini iç özellikli iki oyuncuyla destekleyip 4’lü ve derinlikli bir orta sahayla Dortmund’un usta ve hücumcu orta sahalarını kademede boğmaya çalışılabilirdi. Köln’ün haftasonu yaptığı gibi. Ve savunma arası ve arkasına ancak Dortmund çıkarken kaptıklarıyla inmenin işe yaradığını bilirdi.

Prandelli dün en az Arsenal maçındaki kadar yanlış bir analizle sahadaydı. Şanslı ki Dortmund Bayern kadar formda ve arsız değil. 2. yarıda frene bastılar ya da basmak zorunda kaldılar. Ve ne yazık ki 4’er gole rağmen iki maçtır rakibin durmasına şükrediyoruz.

YORUM YAZ