MENÜ

Bilic'in hakkı Bilic'e

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş belki her şeyi doğru yapmadı ama hiçbir şey de yanlış değildi. En zoru 1-0’ı oynamak.

Stratejiye karar veremiyorsun zira. 2-0 olsa net hücuma dönersin. 2-1 olsa denge oynarsın. 1-0’da kafa karışıyor ve öyle de oldu. İlk maçta olduğu gibi Gökhan Töre ceza sahasına uzak kaldı. 8’li bir blokla savunmada duran Liverpool’un savunma beklerini çıkarması çok güçtü.

Liverpool orta sahası yetersiz kaldı

Bilic, Sosa’yı arkaya organizasyona çekip, Töre’yi öne de atmayınca 8’li blokta Demba Ba kaldı. Orası girilmez oldu. Buna karşılık Brandon Rodgers ilk maçta 5 topla oynamayı bilen orta sahayla sahadayken, Henderson, Coutinho ve Lallana dışarıda kalınca 2 istasyonla oynadı. Onlar da öndeki hızlı üçlüyü beslemek konusunda yetersiz kaldı. Akın sıklık istedikleri seviyede olmadı. Beşiktaş şut denedi sadece, onlar da savundu.

Bilic’in hamlesi golü getirdi

Bu sürekli savunma haliyle eğer kontra tehdidi yaratamıyorsanız riskli tabii. Her ne kadar Beşiktaş genelde 3 kule stoperin arasında kalan Demba Ba’ya şişirerek oynasa da avantajı hep kendisinde tuttu. Rodgers tam Lallana’yı orta sahaya katmak için çağırdığında Bilic’in hamlesinden harika bir gol geldi. Tolgay olağanüstü vurdu.

Kartal hiç pozisyon vermedi

Gol sonrası Lallana’nın girişi Liverpool’a topu verdi. Ama Kartal hiç pozisyon tanımadı rakibine. Pozisyon değilse de şut buldu. Ve aslında maçın sonunda inanılmazı da kaçırdı Demba Ba. Nihayet Sosa çıktıktan sonra Tolgay’la bir delici bulmanın rahatlığıyla akın yapılabildi. Maçın sonuna kadar hiç oyun vermedi Beşiktaş. Uzatmalarda da fizik olarak geri kalmadı. Şimdi artık Bilic’e hakkını teslim etmeli. Avrupa’yı önde tutmak doğru olan.

YORUM YAZ