MENÜ

Benfica'dan averajı al!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1-Hamzaoğlu’nun Melo’nun yerini yeni bir oyuncuyla değil yapıyı değiştirerek doldurması doğru bir yaklaşım. Ancak bunu ligin en formda stoperi Hakan’ı yerinden alıp orta sahada baskının içine sokarak yapmaya çalışmak? Bu, çok anlaşılır değil. Galatasaray’ın beklerinin savunma yetisi şüpheliyken hem savunma merkezini hem de çapayı bozmak doğru değildi.

2-İkinci yarıdaki baskılı oyuna bakarak, “İlk yarıda böyle başlamak lazımdı” demek de doğru olmaz. Çünkü 0-0’lık oyunla 0-2’lik oyunun ruhu doğal olarak birbirinden çok farklı. Atletico’ya 0-0’ken bu kadar risk alarak saldırmanın cezası daha da ağır olabilirdi. Hele de Muslera’nın vasat altı günlerinde.

Galatasaray’ın temel önceliği topa sahip olmak, mümkün olduğunca alanı genişletmek olmalıydı. Hakan’ın varlığı ve Emre’nin formsuzluğuyla bunu yapmak mümkün olmadı.

Ölümcül basit hatalar

1-Birinci golde Carole’ün yapılan ortaya hamle yapmaması kabul edilemez bir hata. Juanfran’a başta Podolski’nin yakın olması lazım. Hem o yok hem de Carole büyük bir vurdumduymazlıkla yaptırıyor servisi.

2-İkinci golde Sabri uzun topu sonunu düşünmeden kafayla karşılayıp rakibe atıyor. Sonrasında Hakan, Koke’ye servis yaptırıyor. Ardından Carole manasızca top ayağındayken uyuyup korner olmasına yol açıyor. Ve asıl önemlisi kornerde alan savunmasında tek tutulacak adam Godin’i Denayer bomboş bırakıp rahat bir asist yapmasına imkan veriyor.

4 üst üste hatanın cezası gol olur. Denayer 2. yarı çok iyi oynadı. Carole’ü de hepimiz çok beğeniyoruz. Ama Atletico karşısında bu kadar ölümcül basit hatalar yapıyorsanız telafi için en az birer gol atmanız lazım. Başka türlü tamiri olmaz.

Oyuna hamleler etkiliydi

2. yarıdaki baskıda özellikle Podolski’nin vuruşundan bir gol çıkabilirdi. Hamza hocanın başta Yasin hamlesi olmak üzere müdahaleleri etkiliydi. Ancak şunu da söylemek lazım ki, Atletico’nun istemediği pek fazla şey olmadı (2. yarıda az ve kötü sonlandırılan kontraları saymazsak).

Hep söylediğim gibi Şampiyonlar Ligi’nin mottosu ‘asla yenilme’dir. Ancak şunu da söylemek mümkün. Atletico bu grupta 18 puan yapabilir. Dolayısıyla Astana’ya puan vermeden, Benfica’dan averaj üstünlüğüyle alınacak bir 3 puan dahi gruptan çıkarabilir. Ders almak, enseyi karartmamak lazım.

YORUM YAZ