MENÜ

Başka bir sezondan gelmiş gibi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sumudica, Galatasaray maçında rakibi orta sahaya kadar baskılamadan başlamayı planlamış Terim’in hayallerini gerçek kılmıştı. Deplasmanda orta sahada oyun kurmakta sorun yaşayan Galatasaray, sezonun en iyi dış saha 30 dakikasını oynamıştı. Dün Sumudica bu kez daha ileri gitti. Aykut hocanın hayal dahi edemeyeceği bir kararla 3-4- 3’le oyuna başladı. Kaymaları doğru yapamadıkları için iki kanatta sık sık koridorlar oluştu. Markaj karmaşasından özellikle Şener ve Aatif çok iyi yararlandılar. Fenerbahçe oyunu ilk kez bu kadar kolay açtı. Soldado 3 kez net pozisyonda demarke topla buluşabildi. Buna genç kaleci Vedat’ın hamlığı da eklenince maç Fenerbahçe için bayrama dönüştü, Kayseri içinse bir felakete. Kayseri ikinci yarıda 4’lü savunmaya dönse de düşükleri güvensizlikten kurtulamadılar.

Gecenin sorusu

Bu skor ve oyun Fenerbahçe’nin canı çok sıkkın iç saha seyircisinin keyfini yerine getirip heyecan yaratır mı? Anahtar burada.

Maçın starı

Normalde Fenerbahçe’den yıldız oyuncu performansı bulmak zor olduğu için seçim zordur. Bu kez ortalamalarının çok üzerinde oynayan 4-5 oyuncu arasında seçim yapmak zor. Aatif, Soldado, Topal çok iyiydiler. Ancak benim seçimin Şener. Başından bu yana ondan beklenen bu tip bir oyundu.

Maçın olayı

Fenerbahçe ligin en zor deplasmanlarından birinden olağanüstü bir skorla döndü. Fakat daha önemlisi yüzde 54 topa sahip oldu. 400’e yakın isabetli pas yaptı. Hemen tüm oyuncularını hücuma kattı. Bu yılın senaryosunun çok dışında bir parıltı vardı.

Kısa mesaj

İç saha performansını yüzde 50 iyileştir yarışa ortak ol.

YORUM YAZ