MENÜ

Alex'ten sonra ne olacak?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Soru aslında sadece bu. Bu yıl Aykut Kocaman’ın saha dışında gösterdiği idari becerinin, kriz yönetiminin saha içindeki karşılığı o.
Ne ironiktir ki, Aykut Kocaman’ın göreve geldiğinde ilk değiştirmeye çalıştığı da oydu. Hücuma dönük bir 4-3-3 oynanacaktı. Transferler bu doğrultuda yapılmıştı. Çok geçmeden anlaşıldı ki bu oyunda ona da yer yoktu.
Daha önce Aragones döneminde de benzer bir durum olmuştu. Alex orta saha göbeğinde yer bulabilmişti. Bu görece defansif bir görevdi. Yürümedi.
Aragones görevden ayrılmak zorunda kaldı. Aykut Kocaman ise esnek davranıp, Alex’li plana döndü.
Alex bir dönem Hakan Şükür’ün yaptığı etkiyi yapıyor teknik direktörler üzerinde. Tembelleştiriyor. Hakan olduğu zaman orta sahada oyun kurmaya ihtiyaç duymazsınız. Ona topu atarsınız, o indirir. Topu, olmadı savunmayı orada tutar. Onları meşgul eder. Siz de bir süre sonra onun yaptığı ekstra işler nedeniyle rahatlarsınız. Tabii takımınız da.
İşte Alex de öyle. Takımı geliştirmek, bir orta saha kurgusu vs. yerine Alex’in rakip üzerinde yarattığı tedirginlik, sergilediği yaratıcılık, yüksek asist/gol yüzdesiyle işi götürüyorsunuz. Alex’i takımdan kesmekle, her şeyi ona bırakmak arasında bir seçim bu.
Dün de aslında sadece bunu seyrettik. Alex büyük bir fenomen. Varlığı diğer herkesi değersizleştiriyor. Olumlu ve olumsuz anlamda. Sistemi işlemez hale getiriyor. Ama Türkiye’de hemen herkese de yetiyor.
Fenerbahçe’nin tüm başarılarının ve başarısızlıklarının dolaylı ve direkt asıl sorumlusu da o.
Ve ondan sonrası... Hagi mi Alex mi tartışması yapmayacağım. Ama bildiğim bir şey var. Alex’in yokluğunun etkisi daha büyük olacak.

YORUM YAZ