MENÜ

2 kişi fazla

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ne Emenike ne Sow geçen seneki kadar oynadıkları bölgeleri doldurabiliyor...

Emenike’nin kulübede, Alper’in sahada, Sow’un santrfordaki varlığı Fenerbahçe’yi sahada 2 kişi fazla yapıyor. 9 ya da 11 oyuncuyla oynamak gibi... Sow ve Emenike’nin halihazırdaki formuyla, sırasıyla solda ve santrforda oluşunun sonucu bu.

Alper’in hücumun solunda değil tam bir orta saha göreviyle oynadığını da unutmamak lazım. Onun varlığı Emre ve Raul’un savunma yönünde gereksiz koşularla yorulmasını engelliyor. Her ne kadar istenen seviyede bir tekniği olmasa da gelişme var. Ve deliciliği de kadro yapısı itibarıyla yerine konulamaz bir değerde. Bununla da kalmıyor. Alper’in varlığı Emre ve Raul’u olduğu kadar ve onlarla birlikte Caner’le Gökhan’ın müthiş bir etkinlikle oyuna girişine de fayda sağlıyor. Orta sahadaki pas istasyonu sayısı da pres unsuru da artıyor. Kuyt’ı da katarsak 7 oyuncudan müteşekkil bir orta saha demek bu. Pasla da presle de durdurmak güç. Toparlayayım... Alper Fenerbahçe’nin çoktandır aradığı yeni Tuncay olabilir. Skora onun kadar yakın olması kolay değil. Ama Tuncay’ın diğer özelliklerine çok ihtiyaç var. Alper bunu karşılıyor.

Bütün bunları tamamlayan bir başka önemli faktör de Egemen... Fenerbahçe önde oynayacaksa Egemen’in oyunun boyunu kısaltma konusundaki beceri ve sağlamlının alternatififi yok. Genel itibarıyla geri kaçmıyor. Sert ve kararlı bir şekilde orta sahasına yakın durup hattı da oraya çekiyor. Bu yaş ortalamasındaki bir takım için takımın boyu önemlidir. Geri koşmak zorunda kalmadan bir akın sürekliliği sağlamak hem sizi zinde tutar hem rakibi yorar. Dün bunların hepsi oldu.

Fark daha da artabilirdi

Bu oyun her bir oyuncunun yeteneklerini mümkün olduğu kadar çok kullanabilme konusunda büyük bir özgürlük tanıdı. Hemen herkesin en üst noktaya çıktığını söyleyebiliriz. Basit ve kolaydı.

Fark daha da büyük olabilirdi. Sow yine en az 3 net gol kaçırdı. Ama kimsenin bundan şikayetçi olduğunu düşünmüyorum. Emenike bun düşünmeli en çok. Onun yerine oynayan santrfor iki maçtır en azından 8 net gol kaçırdı ama kimse bundan şikayetçi değil.

YORUM YAZ