MENÜ

Bu oyuna iki gol az!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalabilmek için ilk maçta Kadıköy, bol güvenlikli, uyarılı ve misafirperverliği ön planda tutarak Lokomotiv Moskova’yı ağırladı.

Perreira, maça cezalı Diego’nun yerine Ozan, uzun süredir yedek bekleyen Caner ve kalede Fabiano başladı maça. 3. dakikada Samedov sağdan Fenerbahçe kalesine yüklendi. Ortasında Skuletiç’den önce Kjaer müdahale etti. 4’te Caner’in uzun gönderdiği topa Ozan hareketlendi, ancak defansta Durica dikkatliydi. 7’de Volkan’ın sektirdiği topla buluşan Mehmet Topal’ın şutu etkisizdi. 9’da Samedov’un uzaktan şutunda top Fabiano’da kaldı. 12’de Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Volkan’ın kale önüne gönderdiği topa Van Persie dokundu, Guilherme güçlükle çeldi. Ataklar arka arkaya gelmeye başlayınca Kadıköy havaya girdi.

Souza’dan süper kafa

18’de de gol geldi. Gökhan’ın sağdan gönderdiği topa arka direkte De Souza kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. 28’de yine Gökhan zor pozisyonda da olsa sağdan ceza alanına ortaladı. Van Persie’nin kafa şutu isabetsizdi. 36’da topla buluşan Ozan, Van Persie’ye göndermekte acele edince taraftardan tepkiyle karışık alkış aldı. 43’te Volkan uzaktan Moskova kalesini yokladı, Guilherme seken topu çelmekte zorlandı. İlk yarı bittiğinde iyi maç çıkaran Gökhan’ı taraftarın alkışlaması dikkat çekti. 47’de Fernandes soldan ceza alanına sokuldu, vuruşunda Fabiano yatarak topu çeldi. 54’te Volkan’ın şutunu Durica kale çizgisinin hemen önünden çıkardı. 58’de Caner sağdan kale önüne kesti, Van Persie kale önünde dokunamadı. 60’ta bu sefer Kjaer, Rus defansının arasından topa ayak koydu, kaleci Guilherme gole izin vermedi. Sıklaşan ataklara bu sefer Caner’in şutu eklendi, kaleci Guilherme yine topu çeldi.

Fernandao direğe takıldı

67’de Samedov’un uzak mesafeden kafayla gönderdiği top bir anda yürekleri ağza getirdi, ama top auta gitti. 72’de atılan golle Fenerbahçe rahatladı. Volkan’ın aktardığı topu Caner sağ ayağıyla ortaladı, ilk golün sahibi De Souza vurdu, meşin yuvarlak, Guilherme’nin bacaklarının arasından ağlara gitti: 2-0. 85’te Fernandao’nun uzak kale direğine gönderdiği top az farkla dışarı gitti.
89’da Alper süratle Moskova kalesine sokuldu, kaleden açılan Guilherme’nin müdahalesiyle Fenerbahçe üçüncü golden oldu.
90+3’de Fernandao yakın mesafeden vurdu, Guilherme’den seken top üst direğe çarptı. Topu önünde bulan başarılı kaptan Gökhan’ın şutu az farkla dışarı gitti. Karşılaşmanın özetini çıkarırsak Lokomotiv Moskova sahada sadece direndi ama gücü yetmedi, çünkü Fenerbahçe bana göre bu sezonun en iyi futbolundan birini oynadı. Baskılı futbolu ve attığı gollerle ikinci maç için avantajlı bir sonuçla maçı bitirdi.

YORUM YAZ