MENÜ

Yine Ada yine kriz

Abone Ol Google News

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takımımız, G Grubu'nda sırasıyla; yarın Karadağ ile evinde, deplasmanda da 4 Eylül'de Cebelitarık ve 3 gün sonra Hollanda ile karşılaşacak. Grubundaki ilk 3 maçta Hollanda'yı sahasında 4-2 ve Norveç'i Malaga'da 3-0'la geçen Milliler, evinde Letonya ile 2-2 berabere kalmıştı. Bu maçlar öncesinde koronavirüs sebebiyle İngiliz kulüpleri, kırmızı listedeki ülkelere oyuncularını göndermeyeceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Villa ve Tottenham örneği

Daha sonra özel izinle bu karar devre dışı bırakılmış, Leicester'dan Çağlar Söyüncü ve Liverpool'dan Ozan Kabak gibi yıldızlarımız kadroya katılmıştı. Benzer bir sorun bu Milli dönemde de yaşanıyor. FIFA, böyle bir kısıtlama koymamasına rağmen İngiliz kulüpleri, ilk başta oyuncularının ayrılmasına izin vermeyeceklerini belirtmişti. Daha sonra Aston Villa Emi Martinez ve Emi Buendia'nın, Tottenham da Giovani Lo Celso ile Cristian Romero'nun talepleri üzerine, dönüşte 10 gün karantinaya girme zorunluluğuna rağmen Arjantin Milli Takım kadrosuna katılmalarına izin verdi.

Haberin Devamı

Bir seçenek daha var

Türkiye, halen Britanya'nın kırmızı listesinde yer alıyor. Çağlar'ın yanı sıra Brentford'dan Halil Dervişoğlu, Watford'a yeni katılan Ozan Tufan ile Norwich'le anlaşan Ozan Kabak için Premier Lig yönetimi ve söz konusu kulüplerle görüşme halinde. Eğer buradan izin çıkmaz ise Ada'daki lejyonerlerimizin, Ada'nın seyahat kısıtlamalarında yer almayan Cebelitarık ve Hollanda deplasmanlarında takıma katılmaları planlanıyor.

YORUM YAZ