MENÜ

Çalışmak gerek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rakipte ara transferin gözdeleri Isaksson (Galatasaray), Majstoroviç (Beşiktaş) ile kökeni bu topraklara dayanan Kennedy Bakırcıoğlu’nun forma giymesi, ismi hazırlık maçı olsa da mücadeleyi daha dikkatli bir şekilde izlenir kılıyordu. Karşılaşmaya ilginin beklenenin üzerinde olduğunu görsek de yine de Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi hakeden bir milli takımı ‘onore’ edici bir kalabalığın tribünlerde olduğunu söyleyemeyiz.
Fatih Terim, EURO 2008’de kafasındaki takım kurgusunun 4-1-3-2 sistemiyle hücum zenginliği taşıyan bir taktik anlayışı olduğunun sinyallerini dün de verdi. Ama bu sistemin şimdilik kağıt üzerinde kaldığını dünkü oyundan sonra belirtmekte fayda var. Her iki takımın da temkinli olmak istemesi, ilk yarıdaki oyunun tatsız-tutsuz geçmesine neden oldu. İkinci devrenin başında Uğur, Mehmet Yıldız ve Arda’nın oyuna girişleri hücum hattına hareket getirdiyse de pozisyon üretimi açısından pek katkı sağladıklarını söyleyemeyiz. Terim’in takımın liderliğini emanet ettiği Emre, sahanın en iyileri arasındaydı. Ciddi bir rakiple yapılan bu ciddi prova, finaller öncesi şampiyonada ne kadar zorlu bir görevin oyuncuların omuzunda olduğunu ve daha çok çalışmamız gerektiğini gösterdi.
Bu arada Almanya’nın Ludwigshafen kentindeki yangında yaşamını yitiren 9 Gurbetçi vatandaşımızın anısına böyle uluslararası bir karşılaşmada bir saygı duruşu yapılmamasını yadırgamadan geçemiyor insan.

YORUM YAZ