MENÜ

Beşiktaş kimlik değiştiriyor...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş yabancı transferinde pek alışık olmadık şekilde belli bir plan ve strateji doğrultusunda gidiyor... Siyah-Beyazlılar defans ve orta alanın savunma yönünü güçlendirmek amacıyla üç isimle anlaştı. Anlaşılan futbolcuların ikisinin Çek Cumhuriyeti’nden diğerinin de hem coğrafi hem futbol mantığı açısından bu ekole yakın olan Hırvatistan’dan yapılması akılcı bir hamle. Bu futbolculara bir de Slovak Filip Holosko’yu ekleyin... Türk futbolunu Güney Amerika rüzgarının sardığı şu dönemde Beşiktaş’ın Orta Avrupa’ya yönelmesi bir kimlik değişimi olarak da yorumlanabilir.
Gelecek sezon Siyah-Beyazlı formayı giyecek yeni isimler arasında hakkında en çok sansasyon yapılan oyuncu Antony Seric... Panathinaikos taraftarı, sol kanatta görev alan Hırvat futbolcuya olan tepkisini forumlarda hiciv sınırlarını aşarak gösterdi. Her ne kadar Seric bir maça çıkmasa bile şu bir gerçekki, Türkiye Süper Ligi’nde Roberto Carlos ve Song dışında üç Dünya Kupası gören başka oyuncu bulunmuyor... Seric; İtalya’non Parma, Lazio, Brescia ekiplerinde de top koşturdu. Bir futbolcu gittiği kulübe uyum sağlamayabilir... Bunlar en alt kademedeki oyunculardan süperstar ayarındaki futbolculara kadar görülebilecek durumlardır. Ronaldinho’nun da Paris Saint Germain ile kimyası tutmadı, Barcelona’da patladı. Bekleyip, görmek gerekir... Hele bir Seric, formayı giyip sahaya çıksın da ondan sonra notu verilir.
Kartal’ın ön adları Tomas olan iki yeni Çek transferi de son sezonlarını İtalya’nın şampiyonlukta değil ama her zaman üst sıraları zorlama ve sürpriz takım olma konusunda iddialı kulübü Udinese’de geçirdi. Zapotocny, Avrupa’ya açılan birçok Çek yıldızın aksine Sparta veya Slavia Prag’tan gitmedi. Slovan Liberec’in 2006 yılındaki şampiyonluğunda başrolü oynayan isimdi. 2006-2007 sezonunda ‘yılın futbolcusu’ seçildi. Çok ekstra bir futbolcu olduğu söylenemez ama konsantrasyonunu kaybetmediği zamanlarda maksimum verimle ve hatasız oynuyor. Geçen sezon Serie A’da 20 maça çıktı. Udinese gibi bir takımda azımsanayacak bir istatistik...
EURO 2008’de Çek Cumhuriyeti’nin 23 kişilik kadrosunda bulunan Tomas Sivok ise bir türlü kendinden beklenen patlamayı yapamayan bir futbolcu... Fenerbahçe’nin 4 yıl önce Şampiyonlar Ligi’nde Sparta Prag’ı yendiği iki karşılaşmada da forma giydi. Yani İstanbul’a gelmişliği de var. Udinese’ye büyük umutlarla gelen Sivok sadece iki maça çıktı ve devre arasında Sparta Prag’a kiralık gönderildi. Çok yönlü bir futbolcu olan Sivok sağ ve solbek, stoper ve ön libero dahil her defansın her mevkiisinde oynayabilme yeteneğine sahip. Eğer tutarsa Beşiktaş çok efektif ve her yönlü kullanabileceği bir ismi kadrosuna dahil etti.

YORUM YAZ