MENÜ

Kontrolsüz güç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İkili mücadelelerin önplana çıkacağı, bu kaostan galip çıkanın sahadan gülerek ayrılacağı bir maç bekleniyordu. Batalla’nın Mehmet Topal tarafından etkisiz hale getirilmesi, Lens’in sol kanatta İsmail’den destek bulamayınca özellikle alışık olmadığı sol kanatta savunma duvarına toslaması, ilk yarıya damgasını vurdu.
Kontrolsüz gücün getirdiği fauller her iki takım adına da oyunu soğuturken, kaleciler ilk yarıda sahanın en rahat oyuncuları oldu. Bursaspor’un kazandığı şampiyonlukta Ertuğrul Sağlam’ın gölgesinde kalan Mutlu Topçu, uzun bir aradan sonra Yeşil-Beyazlı ekibin başında çıktığı ilk maçında futbolcularını kazanmaya şartlandırınca, Bursaspor ilk yarıyı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Tüm riskleri göze alınca...

Sırasıyla Faty, Ertuğrul ve Josic’in Fenerbahçe forvetlerini durdurma çabasında, sertliğe başvurmaları, 22’de sarı gören Josic’e 43’te ikinci sarıdan kırmızı olarak yansıdı. Bu hengamede gol ise tesadüflere kaldı. Lens’in 22’de etkisiz olduğu alandan ortası Sivok’un eline çarpınca, Fenerbahçe beklemediği anda kazandığı penaltı ile Sow’un ayağından öne geçti.
İkinci yarıya bir kişi eksik çıkan ev sahibi tüm riskleri göze alıp, hücum futbolundan taviz vermeyince, kalesinde rutin tehlikeler yaşadı. Bursaspor taraftarının ekibini coşturmak adına maç boyunca çakmakladığı oyunda futbolcuların işlerini yapmaları, tansiyonun yükselmesine engel oldu.

Fenerbahçe’nin ilk yarıda yaşadığı şans, bu kez 88’de Bursaspor’a güldü. Batalla’nın penaltısı takımına beraberliği getirirken, konuk ekibin Süper Lig’deki düşüşü bu hafta da sürdü...

YORUM YAZ