MENÜ

Kayseri'ye büyük şok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir hafta önce Galatasaray’ı deviren Yeni Malatyaspor, dün de evinde hiç kaybetmeyen Kayserispor’u yendi, yıllar sonra döndüğü Süper Lig’de kalıcı olacağını ispatladı: 0-1. Sumudica’nın Kadir Has Stadı’nda kazanmanın rahatlığı ile sahaya sürdüğü onbir, bir anlamda rakibi hafife almanın faturasını ödedi. Buna bir de maçın hakemi Ümit Öztürk’ün sertliklere taviz veren yönetimi eklenince, ev sahibi için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Kayseri’nin ilk yarıda geliştirdiği ataklar, savunma duvarına çarpıp geri döndü. Alman ekolünü takımına yerleştirme yolunda büyük yol kat eden Erol Bulut’un takımı makine gibi çalıştı.

Ertaç kendini aştı

Başta savunma ve orta alanda büyük direnç gösteren Malatyaspor, rakipten kaptığı topları çok iyi kullandı. Kalede Ertaç, savunmada Sadık, orta alanda ise Aytaç’ın bir adım öne çıktığı konuk ekip, sahaya yansıtığı takım olma ruhu ile zoru, kolay’a çevirdi. İlk yarının son dakikasında gelen akıl dolu gol de zaferi süsleyen en anlamlı ödül oldu. 45’te Pereira soldan ceza sahasına ortaladı, iki savunmacı arasında sıçrayan Boutaip’in kafasını kaleci Lung çelemedi: 0-1.

Bulut ve hamleleri!

İkinci yarıda Erol Bulut’un yaptığı akılcı değişiklikler ise Malatya’nın direncini artıran hamleler olarak göze çarptı. İki Sarı-Kırmızılı ekibin nefes kesen mücadelesi alkış toplarken, Kayserispor bu yenilgi ile zirve mücadelesinde büyük yara aldı, konuk ekip ise hanesine yazdırdığı 3 puan ile ilk yarıyı galibiyetle kapadı.

YORUM YAZ