MENÜ

Ankaragücü'nden bir zafer daha

Abone Ol Google News

Galatasaray galibiyeti ile Süper Lig’de kalma yolunda dev bir adım atan Ankaragücü’nün yükselişi İstanbul’da da sürdü. Başkent temsilcisi Avrupa hedefi kovalayan Karagümrük’ü Alper Potuk’un golü ile 1-0 yendi, yeni umutlara yelken açtı.

Haberin Devamı

Ev sahibi dün sahaya Küçük Prensi Biglia yönetiminde hanesine bir galibiyet daha yazdırmak için çıktı. Savunmasını Roco ve Campi gibi tecrübeli isimlere emanet eden İstanbul temsilcisi Ndao, Borini ve Bertolacci’nin, Castro ile buluşturacağı toplarla sonuca gitmeyi hedefledi. Hikmet Karaman’la düşme hattından kurtulmanın uğraşını veren Ankaragücü ise evindeki Galatasaray galibiyetine anlam kazandırmak ve çıkışını sürdürmek istiyordu. Konuk ekip ilk yarıda üstün fizik gücüne sahip rakibe karşı ayakta kalma mücadelesi verdi. Zaman zaman şiddetini artıran rüzgar, top kontrolünü zorlaştırırken, pas kalitesinin de düşmesine neden oldu.

Castro bombaladı ama..

İlk 45’te topa daha çok hakim olan Karagümrük, Castro’nun etkisiz şutları ile rakip kaleyi yokladı. Başkent temsilcisi ise ilk tehlikeli şutunu 41. dakikada Çekiçi ile attı. İkinci yarıda oyun hızlandı. Özellikle sol kanattan Borini’nin getirip ortaladığı toplarla buluşan Castro, rakip kaleyi bombaladı. Ancak golü bulan taraf Ankaragücü oldu. 54’te Geraldo rakip ceza sahası önünde kaptığı topu çizgiye koşu yapan Lobzhanidze ile buluşturdu. Onun ortasına altıpasta Alper ayak koydu: 0-1. Gol sonrası tüm riskleri göze alan ev sahibi, rakip kaleye yüklendi. Ancak Ankaragücü geriye yaslanırken, Ricardo da kalesine duvar ördü. Ricardo, 90+1’de Mevlüt’ün vuruşunu da başarı ile çelip, takımının galibiyetinde başrolü oynadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ