MENÜ

Yeniliklere hazır olun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Otomotiv sektöründeki dinamizm sürüyor. Her yıl farklı sınıflardan yeni modeller pazara çıkıyor, kimileri makyajlanıyor, kimileri ise tepeden tırnağa yenileniyor. Bazı yıllar ise, daha önce hiç olmayan yeni modeller, ilk kez bu rekabetin içerisine dalıyor. 2018 de bir istisna değil, bu yıl yollarda pek çok yeni model görmeye hazırlanmalıyız.

Bu yıl Türkiye’de bu modeller yollara çıkacak

Infiniti: Yılın ilk çeyreğinde Infiniti Q50 Türkiye’ye gelecek. Bu yılın son çeyreğinde ise bu aracın SUV versiyonu sayılabilecek olan QX50 gelecek.

Citroen: Yenilenen Citroen C4 Cactus, ikinci çeyrekte Türkiye pazarına gelecek.

Audi: Audi’de üst segmentte iki büyük yenilik olacak. Yılın ilk çeyreğinde A8 ve A7 Türkiye’de yolara çıkacak.

Volkswagen: Alman marka bu yıl iki önemli SUV modelini Türkiye pazarına verecek. İkinci çeyrekte büyük SUV Touareg, üçüncü çeyrekte ise Golf boyundaki kompakt SUV T-Roc Türkiye’de yollara çıkacak.

Seat:
İspanyol markanın yeni modeli Arona 2017 sonunda iki motorla (1.0 95 HP manuel ve 1.0 115 HP DSG) pazara çıkmıştı. Serinin tüm motor ve şanzıman kombinasyonları ise bu yılın ilk yarısında Türkiye’de yollara çıkmış olacak; 2018 ilk çeyreğinde 1.6 TDI 95 HP dizel manuel, ikinci çeyreğinde de 1.6 TDI 95 HP DSG dizel otomatik motor seçenekleri gelecek.

Ford: Yılın ilk çeyreğinde küçük SUV Ecosport Türkiye’ye gelecek.

Skoda: Yeti’nin yerini alan kompakt SUV Karoq, tüm modelleriyle 2018’de Türkiye yollarına çıkacak. İlk çeyrekte gelecek olan Karoq’a, yılın ikinci yarısında 4x4 versiyonu da eklenecek. Ayrıca küçük sınıftaki Fabia da makyajlanacak. Makyajlı versiyon yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına verilecek.

Lexus: Lüks Japon markası Lexus’te makyajlanmış NX, bu ay piyasada olacak. Yeni LS ise Mart ayında Türkiye yollarına çıkacak. 3 koltuk sırasına sahip RX350h ise Mayıs ayında Türkiye’ye gelecek.

Opel: Geçen yıl Türkiye pazarına gelen Insignia serisine bu yıl Mart ayında ise GSi versiyonu eklenecek. Insignia GSi’da iki motor seçeneği yer alacak; 2.0 BiTurbo Dizel AT8 4x4 210 HP ve 2.0 Benzinli AT8 4x4 260 HP.

Alfa Romeo: Alfa’nın yeni SUV’u Stelvio’nun 510 HP gücündeki versiyonu Quadrifoglio, yılın ikinci yarısında Türkiye’ye gelecek. Giulietta’nın ise 10. Yıl versiyonu ilkbaharda gelecek.

Jeep: Yenilenmiş Jeep Wrangler sonbahar aylarında Türkiye’ye gelecek.

Kia: 2018 yılında yeni model atağına hazırlanan Kia’nın 4 yeni modeli Türkiye’ye gelecek. Cerato, benzinli ve dizel motorlar için manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle ve 3 farklı donanım seçeneğiyle Haziran’da gelecek. Tıpkı Cerato gibi yeni cee’d de, Haziran’da Türkiye’de yollara çıkacak, benzinli ve dizel motorlar için manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerine ve 3 farklı donanım seçeneğine sahip olacak. Bir B SUV olan Stonic, daha önce Kia’nın olmadığı, yeni bir segment. Motor Seçenekleri 1.0 Turbo 120 HP 7 ileri DCT (Benzinli - Otomatik), 1.25 MPI 84 HP 5 ileri MT (Benzinli – Manuel) ve 1.4 MPI 100 HP 6 ileri AT (Benzinli – Otomatik) olacak. Stonic, 3 farklı donanım seçeneğiyle Eylül’de Türkiye’ye gelecek. D segmentinde yer alan sedan Optima ise, 1.6 CRDI 136 HP 7 ileri DCT (Dizel – Otomatik) motorla Eylül ayında gelecek.

Honda: Makyajlı Jazz Ocak ayında geliyor. Jazz’da mevcuta ek olarak Dynamic donanım geliyor. 1.5 lt, 130 PS motora sahip olup yine CVT şanzımanla satışa sunulacak. Dış ve iç tasarımda farklılıklar var. Civic Sedan 120 PS 1.6 i-DTEC Dizel motor Manuel & 9AT şanzıman ile birlikte satışa sunulacak. Şubat’ta manuel, yılın ikinci yarısında otomatik versiyon gelecek. Honda’nın SUV’ları CR-V ve HR-V modelleri yılın son çeyreğinde makyajlanacak. CR-V’de artık dizel seçeneği olmayacak, yeni benzinli motor 1.5 litre Turbo olacak.

Volvo: Volvo’nun SUV üçlemesi XC40 ile tamamlanıyor. Kompakt SUV’un D4 dizel ve T5 benzinli motorlarla Mart ayında Türkiye’de olması bekleniyor.

Hyundai: Güney Koreli üretici bu yıl Türkiye pazarına 3 yeni model verecek. Kona, i30 Fastback ve Santa Fe. B SUV formatındaki Kona ikinci çeyrekte gelecek. EuroNCAP’ten 5 yıldız alan Kona Türkiye pazarına dizel ve benzinli motorlarla verilecek. i30’un farklı bir arka tasarıma sahip yeni bir yorumu olan i30 Fastback modeli ise yaz aylarında gelecek. Yenilenmiş Santa Fe modelinin ise sonbaharda gelmesi bekleniyor.

YORUM YAZ