MENÜ

Yeni SUV atağı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skoda, kompakt SUV sınıfında bir süredir Yeti modeliyle varlık gösteriyordu. Bu modelin üretimini noktalayan Skoda, bütünüyle yeni bir model olan ve yeni SUV atağının önemli oyuncusu Karoq'u pazara sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye'ye 2018 başında gelecek

Skoda'nın Çekya'daki fabrikasında üretilen Seat Ateca'ya olan benzerliğiyle dikkat çeken Karoq, köşeli, şık ve olgun bir tasarıma sahip. İnce far grubu ve büyük ızgara ise ağabeyi Kodiaq'la olan kan bağını ortaya koyuyor. Karoq, geniş iç mekanı, oldukça iyi görüş özellikleri, kolay kullanım sağlayan sürüş pozisyonu, büyük dijital ekranı ve güvenlik donanımlarıyla kompakt SUV sınıfında fark yaratmayı hedefliyor. Türkiye'ye 2018 yılı başında verilmesi hedeflenen Karoq'un motor cephesinde ise ikisi benzinli, biri dizel toplam üç motor seçeneği var. Benzinli motorlar 3 silindirli üniteler; 1,0 lt TSI (115 HP) ve 1,5 lt TSI ACT (150 HP). Silindir kapatma fonksiyonlu 1,5 lt benzinli versiyon tüketim konusunda da iddialı. 1,6 lt'lik dizel motor ise 115 HP gücünde. Tüm motorlarla 6 ileri manuel ve 7 ileri oranlı DSG otomatik vites seçmek mümkün. Ayrıca Karoq'ta 4X4 çekiş sistemi opsiyonu da sunulacak.

SUV atağının önemli modeli

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Karoq’un, markanın SUV atağında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışına başlayacağımız Karoq ile kompakt SUV segmentinde önemli oyuncular arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi.

SEMA Fuarı'nda performans şovu

Kapılarını dün ziyaretçilere açan, ABD'nin Las Vegas şehrindeki SEMA Fuarı, modifiyeli otomobillerin performans şovuna sahne oluyor. 3 Kasım Cuma akşamına kadar açık kalacak olan SEMA Fuarı'na Hyundai de 3 farklı tuning modeliyle katıldı. IONIQ Hybrid, Tucson ve Elantra Sport, dünyanın önde gelen modifiye firmaları Bisimoto, Vaccar ve Blood Type Racing ve Hyundai Ar-Ge işbirliğiyle geliştirilmiş.

Auto SHOW 25 yaşında

Yayın hayatına Kasım 1992’de haftalık periyotla başlayan Auto SHOW dergisi 25 yaşını kutluyor. Auto SHOW’un 25. Yıl özel sayısında derginin başlangıç hikayesi, 25 yılda otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler, teknolojik ilerlemeler, 25 yıl boyunca en sevilen otomobiller gibi bölümler yer alıyor.

Portekiz'e hazırlanıyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 2018 yarış takvimine dahil edilen Marmaris Rallisi'ne, son özel etapta yaşadığı mekanik arızayla veda eden, Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, sezonu 17-18 Kasım tarihleri arasında Portekiz'de düzenlenecek olan Avrupa Ralli Kupası finaliyle noktalamaya hazırlanıyor.

YORUM YAZ