MENÜ

Ucuz hali 2.7 milyon TL

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bentley bir SUV yapana kadar yani iki yıl öncesine dek, piyasada paranın satın alabileceği en lüks SUV sanırız Porsche Cayenne’di. Şimdi ise Jaguar’dan Maserati’ye ve Lamborghini’ye kadar birçok elit ve prestijli markanın bir SUV’u var. Hatta Rolls Royce bile yakında Cunningham isimli lüks SUV’unu tanıtacak. Bu rekabet ortamında Bentley, Bentayga ürün ailesini genişletiyor, W12 benzinli ve V8 TDI dizel motorun yanına yeni bir V8 benzinli motor ekliyor. Ürün gamındaki en ekonomik model olacağına inanılan Bentayga V8’in başlangıç fiyatının 136 bin Sterlin olacağı tahmin ediliyor.

V8 motor 550 HP gücünde

Bentayga’nın en ekonomik motoru olan 4,0 lt V8, çift turbonun desteğiyle 550 HP güce ulaşıyor. Maksimum torku 770 Nm olan V8, Bentayga’ya 290 km/s’lik son hız sağlıyor. 0-100 km/s hızlanma süresi ise 4,5 sn. Fazla güç gerekmediği durumlarda 8 silindirden 4 tanesini kapatan silindir kapatma teknolojisi sayesinde ortalama tüketim 11,4 lt/100 km. Bentley’in geleneksel tasarım DNA’sını taşıyan Bentayga V8, dört yuvarlak LED far, dörtlü egzoz çıkışı ve 22 inç çapında beş kollu jantlarla donatılmış.

Mükemmel el işçiliği

Bir Bentley geleneği olarak Bentayga’da el işçiliğinin mükemmel ürünü, lüks bir iç mekan tasarımı yer alıyor. Müşteriler, koltuk ve kapı içi dikişlerini zevklerine göre seçebiliyor. V8’de ilk kez ahşap ve deri direksiyon da tercih edilebiliyor. Ayrıca yine ilk kez kullanılan elektrikli aktif yalpa kontrolü teknolojisi sayesinde, hızlı girilen virajlarda bile iç kabinde yana yatma olmuyor, yolcuların konforu bozulmuyor.

YORUM YAZ