MENÜ

SUV sınıfında güçleniyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skoda Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey, Türkiye’de bu yıl 30 bin araç satacaklarını hatta pazar koşullarına göre 35 bin araçlık satış potansiyeline sahip olduklarını açıkladı. Favey ayrıca, SUV sınıfındaki büyümeyi yakından takip ettiklerini, bu sınıfta Kodiaq ve Karoq‘un yanı sıra 2019 yılında üçüncü bir kompakt modelin daha olacağının müjdesini verdi. Markanın tasarım ve kalite olarak belli bir standardı yakaladığını ve son 3 yılda satışlarını ikiye katladığını söyleyen Favey, geçen yıl 1,2 milyon araç sattıklarını ve bunun üçte birinin ise Octavia modeli olduğunu belirtti ve ekledi; “Octavia 2019’da yenilenecek. İstikrarlı bir model için bu iyi bir haber“.

Elektrikli ve hibrid modeller

Skoda’nın yeni teknolojilerine ilişkin de bilgiler veren Favey, Skoda’nın elektrikli vizyonunu geçen yıl Şanghay Fuarı’nda sergilenen Vision E konspeti ile ilk kez tanıttıklarını, 2019 yılında elektrikli araçlar dönemini City go E ile başlatacaklarını ve 2020 yılından itibaren MEB platformunu kullanan elektrikli araçların yollara çıkmaya başlayacağını, 2025 yılında ise Skoda olarak toplam 5 araçlık bir elektrikli model ailesine sahip olacaklarını açıkladı. Ayrıca 2019’da makyajlı Superb gelecek ve bu modelde hibrit versiyonu da olacak.

8 yılda satışları katlandı

Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, 29 senedir Skoda’nın temsilciliğini gerçekleştirdiklerini belirterek “Bu uzun birliktelikten karşılıklı olarak büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 8 yıl önce göreve başladığımda, 6 binler civarında satışlar elde ediyorduk ve bazı değişikliklere ihtiyacımız vardı. Bugün ise satış ve hizmet kalitesi anlamında markayı hak ettiği yere taşımaya devam ediyoruz. Fabrika, yetkili satıcı, ortağımız ve çalışanlarımız olarak çok iyi ilişkilerimiz var ve başarının anahtarının bu yakın ilişki olduğunu düşünüyorum. Zafer Başar’ın yükselişte olan Skoda markasının bayrağını uzun yıllara dayanan tecrübesi ile daha da ileriye taşıyacağına inancım tam“ dedi.

Hedef Avrupa

Borusan Otomotiv Motorsporları takımı yeni sezonun startını BMW Studio’da verdi. 2018 sezonunda Avrupa’nın önemli yarış serilerinden biri olan GT4 European Series yarışlarında genç pilotları Ali Türkkan ve Yağız Gedik ile başarı arayacak olan takım aynı zamanda tecrübeli pilotları Levent Kocabıyık, Fatih Ayhan, Aytaç Biter, Kaan Gürgenç ve İbrahim Okyay’la yine Avrupa pistlerinde 24 H Endurance Series’de de start alacak.

YORUM YAZ