MENÜ

Skoda, Kodiaq ile büyük SUV segmentinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skoda, SUV segmentinin amiral gemisi olacak Kodiaq modelini Berlin’deyapılan görkemli bir şovla dünya basınına tanıttı.

Türkiye pazarına Şubat 2017’den itibaren gelecek olan Kodiaq’ta 5 ve 7 koltuk alternatifleri de yer alacak.Skoda’nın üst segment modellerinde yer alan geniş iç mekan ve kaliteli malzemekullanımı gibi detaylara Kodiaq’ta da yer verilmiş. Skoda’nın kompakt SUV’u Yeti’de olduğu gibi, Kodiaq ismi de yine bir ayı türüne (Alaska ayısı) ait. Ayrıca Skoda Kodiaq lansmanı için, Alaska’daki Kodiak kasabasının isminin bir günsüreyle Kodiaq olarak değiştirilmiş olması da diğer bir ilginç ayrıntı.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Kodiaq’ın Skoda markası içinyepyeni bir dönemi temsil ettiğini ifade ediyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor;

“Kodiaq modeli ile birlikte Skoda yepyeni bir segmente giriş yaparak SUV atağını dabaşlatmış oldu. Premium özelliklerle donatılan Kodiaq, aynı zamanda Skodamarkasının Türkiye dahil olmak üzere tüm dünyada yeni bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlayacak, ayrıca markanın imajına da büyük bir katkı sağlayacak.

Skoda, en küçük modelinden en büyük modeline kadar tüm otomobillerinde pratikliği, hayatı kolaylaştıran akıllıca fikirleri, verimli motorları ve kalitesiyle ön plana çıkmıştır. Skoda bakış açısıyla üretilen Kodiaq ise, SUV dünyasında fark yaratacak ve lider olacak özelliklere sahip. Kodiaq modelini Türkiye’de ise 2017’nin Şubat ayında sunmaya başlayacağız. Lansmandan itibaren ülkemizde farklı beygir güçlerine sahip 1.4 TSI benzinli ve 2.0 lt TDI dizel motorları sunacağız. SUV segmenti, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı bir çıkış göstermekte ve bu yeni aracımız burada da büyük bir heyecan yaratacaktır”.

Çek markanın modern tasarım dilini bir SUV’a taşıyan Kodiaq, hem çekici görselliği hem de sıra dışı pratikliği bir arada sunuyor. 7 koltuk seçeneği, önkoltuk sırtlıklarında masa ve bardaklık,
kapı içlerinde şemsiyeler, bagajda çıkarılabilir el feneri, kapı kenarlarında çizilmeyi önleyici plastikler, bir ayak hareketiyle açılan elektrikli bagaj kapağı büyük bir SUV olan Kodiaq’ın, aynı zamanda geniş hacimli, pratik bir aile otomobili olabileceğini de gösteriyor.

Toplam boy ve genişliği segmentindeki diğer rakip SUV’larla yarışırken, toplam yüksekliğin daha mütevazi tutulması araca geçişlerin, bir binek otomobilden bile daha rahat olmasını sağlayabilir. Yani ne eğilmeden, ne de tırmanmadan aracın koltuklarına geçiş mümkün. Ayrıca oturma ve sürüş yüksekliği de binek otomobillere yakın ama yüksek tavan tasarımı, ferah bir yaşam mekanını garanti ediyor. 4,697 mm uzunluğa, 1,822 mm genişliğe ve 1,676 mm yüksekliğe sahip aracın aks aralığı ise 2,791 mm. Ayrıca bagaj hacmi de 720 lt. Hafif ve sağlam materyallerle yapılan Kodiaq, 1,452 kg’lık ağırlığıyla da bir SUV’dan çok binek otomobillerle bile rekabet edebiliyor.

Scania 2 milyar Euro'ya yenilendi

Scania, 10 yıllık araştırma geliştirme süresi, 2 milyar euro yatırım ve 10 milyon kilometrenin üzerinde test sürüşü sonucu üretime başladığı yeni nesil araçlarını yola
çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni Scania’nın basın lansmanı Stockholm’de gerçekleşti. Yeni nesil Scania, Türkiye pazarında, 2017 yılının ilk yarısında satışasunulacak. efsanevi Tşeklindeki ön yüz tasarım anlayışını büyük ölçüde koruyan Scania, yeni nesil araçlarında kabin, motor ve aktarma organları tamamen yenilendi.

Scania Pazarlama Müdürü Adnan Yücel yeni nesil Scania araçlarının tanıtımında yaptığıaçıklamada, rekabet üstünlüklerinin en üst noktaya çıkacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti;

“Yeni Scania, üstün teknolojisi, donanım özellikleri, yeni tasarımı, verimli motorları ve kabin içi yaşam alanları ile etkileyici bir model oldu. Yeni nesil, bize Türkiye pazarında önemli bir ivme kazandıracaktır. Yeni Scania ile artık her segmenteki iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına uygun özel ürünler sunacağız. Örneğin, canlı hayvan, akaryakıt ve tehlikeli madde, otomobil, tarım ürünü veya soğuk zincir gibi farklı ürün taşıyan iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına uygun, ekonomik çözümler sunacağız. Yeni nesil araçlara önden baktığınızda Scania’nın alışık olduğunuz T- tipdizayn anlayışından alıntılar görebilirsiniz. Kabini ise tümüyle yeni ama Scania’nın efsanevi dizayn anlayışından bazı detayları da içinde barındırıyor. Güç aktarma organlarındaki geliştirmeler ve aerodinamik çözümler sayesinde, yakıt tüketimi ortalama yüzde 5 oranında düşürüldü. Böylelikle yılda 150 bin km yol kat eden bir araç, yaklaşık 2 bin litrenin üzerinde yakıt ekonomisi sağlayacak.”

Premium segmentte satın alma garantisi

Türkiye pazarına 2016'nın Mart ayında açtığı ilk showroomu ile giriş yapan Lexus, şimdi deTürkiye pazarı için yeni hizmeti olan “Satın Alma Garantisi”ni başlattı.

Lexus markasının yaklaşık 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde premium araç kullanıcıları tarafından ilgiyle takipedilmeye başlandığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEOAli Haydar Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü;

"Lexus için Türkiye’nin 60’a yakın noktasında satış sonrası hizmeti veriyoruz. Bu premium segmentte yer alan diğer markalarda göremeyeceğiniz bir özelliktir”.Bozkurt sözlerine şöyle devam etti; “Lexus'un yüksek ikinci el değerine güvendiğimizi, getirdiğimiz yeni bir hizmetle de gösteriyoruzve Lexus için Satın Alma Garantisi’ni uygulamaya geçiriyoruz. Sattığımız Lexusmodellerini, araç kullanımına ve yılına bağlı olarak belli bir oran değerinde geri alacağız. O günkü güncel fiyat üzerinden bir yaşındaki araç için %80, iki yaşındaki araç için %70, üç yaşındaki araç için de %60 olacak şekilde geri alım fiyatı belirleyeceğiz”.

Mart ayında Türkiye'de satışlarına başlanan Lexus’un, en çok ilgi gören modeli RX oldu. Lüks SUV RX modelini Lexus’un lüks crossover modeli olan NX ve lüks sedan modeli olan GS takip etti.

YORUM YAZ