MENÜ

Lükste zirve

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce Bentley’den Bentayga geldi. Bunu ise birkaç ay içerisinde Rolls Royce’un Cullinan modeli izleyecek. Maserati Levante ve Lamborghini Urus gibi süper spor markaların yeni SUV’larını da unutmamak gerekiyor. Bu yükselen SUV segmentine ultra lüks markalar artık kayıtsız kalamıyor. Mercedes’in lüks markası Maybach ise geçtiğimiz hafta Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen “Auto China 2018” fuarında Vision Mercedes Maybach Ultimate Luxury isimli konseptini sergiledi.

SUV ile Sedan sentezi

Maybach’ın bu yeni konsepti yerden yüksek yapısı ile yüksekteki oturma pozisyonuyla bir SUV’un güvenlik, kullanışlılık ve yol hakimiyeti özelliklerini sunarken, sedan gövde formuyla da prestij ve sosyal statü belirleyicisi oluyor. Arkadaki yolcu konforuna odaklanılan araçta, terapi özellikli rahatlatıcı arka koltuklar yer alıyor. Bu koltuklar arasında ise bitki çayları hazırlayabileceğiniz bir mini mutfak yer alıyor.

Dört elektrik motoru var

Maybach Ultimate Luxury konseptinde dört adet elektrik motoru yer alıyor. Bu motorlar toplam 750 HP güç üretiyor. Dört tekerlekten çekişli konseptte, bu gücü yola 24 inç çapındaki, türbin formlu jantlara giydirilmiş geniş lastikler aktarıyor. Son hız 250 km/s ile sınırlandırılmış, menzil ise 500 km’nin de üzerinde. Ayrıca hızlı şarj sayesinde 5 dk’da, 100 km’lik menzile yetebilecek kadar enerji depolamak mümkün olabiliyor.

Hyundai i20 makyajlandı

Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasında üretilerek Avrupa’ya ihraç edilen i20 makyajlandı. Makyajlı i20’de daha taze bir görünüm ve artırılmış bağlanabilirlik özellikleri var. Bunların yanı sıra 120 HP’lik 1.0 TGDI turbo motorun 7 ileri oranlı DCT şanzımanla birlikteliği ise diğer bir yenilik olarak göze çarpıyor.

Dünyanın en hızlı SUV’u

Nissan’ın en çok satan SUV modellerinden olan Qashqai, alışılmışın dışında bir alanda rekor kırarak 381,5 km/s ile dünyanın en hızlı SUV’u oldu. Severn Valley Motorsport (SVM) tuning şirketi, Qashqai’ye, 3,8 litre hacimli V6 silindirli Biturbo (1100 HP) motoru adapte etti. Bu modifiye Qashqai ile Vmax200 isimli yüksek hızda sürüş etkinliğine katılan ekip, 381,5 km/s maksimum hıza ulaştı.

YORUM YAZ