MENÜ

İyice büyümüş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Altıncı nesline merhaba diyen bir zamanların küçük çocuğu Polo, artık iyice olgunlaşmış haliyle karşımıza çıktı. Dış tasarımda V şekilli hatlar, ışık grubu tasarımları, LED far kullanımının artması ve 17 inç jantlarla Polo ergenlikten delikanlılığa adım atmış. MQB platformu üzerine kurulan yeni Polo, bir önceki nesline göre 81 mm daha uzun, 69 mm daha geniş. Aks mesafesi de 94 mm artırılmış.

Dijital iç mekan

Polo’daki bir diğer teknolojik gelişme iç mekandaki eğlence sisteminde yapılmış. 8 inçlik bilgi eğlence ekranını yüksek versiyonlarda bulabilmek mümkün. Ayrıca sene sonundan itibaren dijital gösterge panelini de satın almak mümkün olacak. Yeni dış ve iç renklerin yanı sıra R-Line isimli yeni bir donanım da seriye eklenmiş.

Motor cephesinde ise iki benzinli ve iki dizel motor var. Motorlar çok güçlü değil ama Polo için yeterli olan performansı sunabiliyor. Benzinli motorlar 1,0 lt ve 3 silindirli, 75 ve 95 HP gücünde. Dizelde ise 80 ve 95 HP’lik 1.6 TDI’lar var. 95 HP’lik benzinli ve dizellerde DSG seçenekleri de yer alıyor.

Polestar 1, günışığına çıktı

Volvo ve Geely’nin yeni alt markası olarak konumlanan Polestar’ın ilk modeli Polestar 1 Şangay’da gün ışığına çıktı. Çin’in Chengdu eyaletindeki yeni üretim tesisinde üretilecek olan Polestar modelleri, elektrikli çekiş sistemlerine sahip olacaklar. Polestar 1 ise 4 koltuklu, 600 HP’lik hibrit bir spor coupe ve 150 km’lik elektrikli menzile sahip. İlk Polestar 1 modelinin 2019 yılının ortasında yollara çıkması planlanıyor.

Altı modele güvenlik ödülü

Subaru’nun EyeSight özellikli 6 modeli “IIHS 2017 TOP SAFETY PICK + (TSP+) Güvenlik Ödülü”nü kazandı. ABD’deki sigorta şirketleri tarafından desteklenen IIHS, Subaru’nun 2018 model yeni XV (Crosstrek) ve WRX modelleri ile birlikte EyeSight özelliğine sahip Legacy, Outback, Forester ve Impreza modellerini “IIHS TSP+” ödülüne layık gördü.

Daha yüksek performans

Porsche, ortadan motorlu model seçeneklerini yeni, iki koltuklu 718 Boxster GTS ve 718 Cayman GTS ile zenginleştiriyor. 718 Boxster GTS ve 718 Cayman GTS’in, yeni tasarlanan hava girişine ve turbo şarja sahip motoru 365 HP güç üretiyor. Bu yenilikler sayesinde motor, 718 S modelinden 15, önceki nesil GTS modellerinden ise 35 HP daha fazla güç üretiyor.

YORUM YAZ