MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda “Egea seni piste çağırıyor” ve “Tosfed yıldızını arıyor” projeleriyle gündeme gelen Fiat Motorsporları Takımı, 2018 sezonunda, mühendisliği Bursa’daki Tofaş Ar-Ge departmanında geliştirilen yerli ralli aracı Egea ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele edecek. Şampiyonaya 2 araçla katılacak takımda pilotlar Yiğit Timur-Kaan Özşenler ile Fatih Kara- Bilge Ayan olacak. Önden iki çeker sınıfında yarışacak olan Egea HB’lerin 1,4 lt Turbo motoru 160 HP gücünde.

Gençlere özel kupa

Fiat Motorsporları’dan ikinci sürpriz ise genç pilotlara geldi. 10 tane yarış aracı hazırlayan Fiat, Egea Gençler Kupası adı altında bir tek marka kupasının da startını veriyor. 18-28 yaşları arasındaki gençlere açık olan kupaya katılım bedeli herşey dahil 48 bin TL. Kupa kapsamında 4 ralli, 1 pist, 1 tırmanma yarışı bulunuyor. Egea Gençler Kupası’nın ilk yarışı 7- 8 Temmuz’da gerçekleşecek olan Ege Rallisi olacak.

Coupe SUVE clipse Cross

Mitsubishi’nin yeni coupe SUV’u Eclipse Cross, Avrupa’nın ardından Türkiye’de de satışa sunuldu. Fiyat ise 132 bin TL’den başlıyor. Dikkat çekici tasarıma sahip olan araç, gelişmiş ileri güvenlik özellikleri ve sürücünün yoldan gözünü ayırmadan yönetebildiği akıllı telefon fonksiyonlarını kullanmasına olanak sağlayan Smartphone Link Display Audio sistemi ile dikkat çekiyor. Eclipse’de 1,5 lt, 163 HP’lik turbo benzinli 6 ileri vitesli manuel veya 8 kademeli CVT şanzıman seçeneklerine sahip, ayrıca 2WD veya 4WD çekiş opsiyonları var.

Çevreci Ioniq Yılın Otomobili

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi, çevreci teknolojileriyle öne çıkan Hyundai IONIQ Hybrid oldu. OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3820 puan alan Hyundai IONIQ Hybrid birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ilk yılında Skoda Superb, geçtiğimiz yıl da Renault Megane Sedan bu önemli ödülün sahibi olmuştu. Hyundai Ioniq’in kazandığı Yılın Otomobili ödülünü ise Hyundai Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel aldı.

YORUM YAZ