MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

SUV VE PİCK-UP EFSANELERİ

Geçen yıl SUV ve Crossover segmentinin yanı sıra 4x4 Pick-Up sınıfı da yeni modeller sayesinde parlak bir yıl yaşadı. Geçen yıl bu segmentte sadece bir iki model varken bugün Türkiye pazarında 8 farklı 4x4 Pick-Up kamyonet modeli bulunuyor.

Suzuki Vitara

Suzuki’nin SUV sınıfındaki efsane ismi Vitara, baştan aşağıya yenilenerek, pazara hızlı bir giriş yaptı. Yeni Vitara’da ağırlık, bir önceki nesle göre oldukça azaltılmış ve 1075 kg’lık ağırlığa erişilmiş. 4.1 metre uzunluk, 1.7 metre genişlik ve 1.6 metre yüksekliğiyle kendi segment ortalamalarının üstünde ebatlara sahip olan Vitara’da 375 Lt’lik geniş bir bagaj alanı da var. Çift renkli gövde, köşeli tasarımla birlikte Vitara efsanesinin köklerine göndermeler yapıyor. Yeni Vitara’da 1.6 litre hacminde VVT benzinli motor (120 HP güç) yer alıyor ve 6 ileri otomatik vites seçeneği ile birlikte görev yapıyor. Yeni nesil 4x4 Allgrip teknolojisiyle 4 farklı sürüş keyfi yaşatan Vitara, değişken yol şartlarına uyum sağlayarak sürüş güvenliğini maksimum seviyeye ulaştırıyor. Aracın istenildiği zaman 2 çeker, istenildiği zaman 4 çeker olması, önemli bir yakıt tasarrufu avantajı sağlıyor; 100 km’de karma kullanımda 5.5 litrelik yakıt tüketimi değerine sahip. Vitara’da GL+ ve GLX olmak üzere iki farklı donanım seçeneği sunuluyor. Her iki donanım seviyesi de güvenlik, konfor ve teknolojik özellikler açısından oldukça zengin.

Nissan X-Trail

Geniş iç hacimli bir aile SUV’u olan Nissan X-Trail, 1.6 lt hacimli, 130 HP’lik bir dizel motorla pazara veriliyor. Manuel ve otomatik vites seçenekleri bulunan X-Trail’de, All Mode 4x4- isminde, akıllı bir 4x4 teknolojisi de yer alıyor ve ihtiyaca göre, üretilen gücü tekerlekler arasında bölüştürüyor. 7 kişilik koltuk kapasitesi ve 445 lt’lik geniş bir bagaj alanı sunan X-Trail’de, son iki sıra koltukları yatırarak bagaj hacmini 1982 lt’ye kadar artırmak mümkün. X-Trail’de yer alan NissanConnect bağlantı sistemi sayesinde akıllı cihazlarınızı bağlayabilirsiniz. Ayrıca 360 derece çevre görüşü ve güvenlik kalkanı felsefesine de bu araçta yer verilmiş.

Nissan Navara

80 yıllık bir tarihçeye sahip olan Nissan Navara, 4x4 Pick-Up pazarında tam bir efsane. Bugüne kadar 180 ülkede, 14 milyon adet satmış olan Navara, geçmişinden aldığı deneyimleri yeni neslinde, yeni sürüş teknolojileriyle buluşturuyor. Geçen yıl piyasaya çıkan ve hafif ticari araç pazarının en beğenilen modellerinden biri olmayı başaran yeni Navara’da, 2.3 litrelik çift turbo dizel (190 HP) veya tek turbo dizel (160 HP) motor alternatifleri yer alıyor. Otomatik vites ve 4x4 çekiş sistemli versiyonu ise konfor, yol tutuş ve güvenlik seviyesini artırıyor. Navara 1 ton taşıma, 3.5 ton çekme kapasitesine sahip, üstelik tüm bu performansı 100 km’de 6.4 lt’lik ekonomik yakıt tüketimiyle sunuyor.

Fiat Fullback

Hafif ticari pazarının güçlü markası Fiat, Pick-Up sınıfına geçen yılın ortasında Fullback ile girdi. Rock, Hardrock ve Fullrock adı verilen 3 farklı donanım paketiyle dikkat çeken Fullback, çift kabin gövde tipinde. Motor olarak ise 150 HP ve 180 HP’lik iki versiyonu bulunan 2.4 litre silindir hacimli turbo dizel motora sahip. Fiat Fullback, hem 4x2 arkadan itişli, hem de 4x4 olarak satın alınabiliyor. Fullback konfor ve arazi performansının göz önünde bulundurulduğu 6 ileri manuel ve 5 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman seçeneklerine sahip. 5.3 metrelik uzunluğa ve 3 metrelik aks mesafesine sahip Fiat Fullback, 3.1 tonu aşan yük çekme kapasitesi ve 1 tonu aşan yükleme kapasitesiyle de pratik yönünü gözler önüne seriyor.

Golf GTi’a ABT dopingi

Tuning firması ABT Sportline, VW Golf GTi Clubsport S modelini modifiye etti. Standart olarak 310 HP güç üreten Golf GTi Clubsport S, tuning işlemi sonrasında 370 HP güce ulaştı. 380 Nm’lik maksimum tork ise 460 Nm’ye yükseltilmiş. Güç ve torkta elde edilen yüzde 20’lik artış, son süratin de 268 km/s’e ulaşmasını sağlamış. Güç artışıyla birlikte Golf GTi, Nürnburgring Pisti’nde test edilen, en güçlü önden çekişli otomobil unvanını da kazanıyor.

Yılın üstsüzü

İngiltere’de bir finansal kiralama ve leasing şirketinin her yıl düzenlediği Yılın Otomobili yarışmasında, Fiat’ın Mazda işbirliğiyle ürettiği 124 Spider modeli, En İyi Convertible aracı olarak seçildi. Fiat 124 Spider, ikonik İtalyan tasarımını, markanın köklerinden gelen miras ve yeni nesil teknolojilerle buluşturuyor. Araçtaki 1.4 lt MultiAir Turbo benzinli motor 140 HP güç üretiyor. Fiat 124 Spider’ın yıl ortasında Türkiye pazarına da sunulması bekleniyor.

Kar canavarı

Amerikan RAM markası, RAM 1500 Rebel Black modelini Mart ayında piyasaya verecek. 1500 Black versiyonu isminden de anlaşılacağı gibi tamamen siyah renkteki dış gövde elemanlarıyla donatılmış. Ayrıca iç mekanda da yine siyah renkte detaylara yer verilmiş. 1500 Rebel Black tam bir off-road canavarı. 4x4 çekiş sistemi opsiyonuna ilave olarak 33 inçlik devada off-road lastikleri ve havalı süspansiyon da Rebel’i amansız bir off-road ustası haline getiriyor. RAM 1500 Rebel Black’te 5,7 litrelik HEMI V8 (395 HP) veya 3,6 litre hacimli V6 (305 HP) Pentastar motorları kullanılıyor.



YORUM YAZ