MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Suzuki yeni modelleriyle atakta

Yeni bir distribütörlükle Türkiye’de yeniden yapılanan Suzuki, otomobilde yeni model atağına geçti. Suzuki Türkiye’nin Genel Müdürü Ümit Karaarslan, 2020 yılına kadar her yıl yeni bir Suzuki modelinin geleceğini söyledi.

Geçen yılın sonunda yeni bir distribütörlük yapısıyla hayat bulan Suzuki, bu yıl yeni gelen modelleriyle atağa kalkmış durumda. Markanın yeni atılımlarını Suzuki Türkiye’nin Genel Müdürü Ümit Karaarslan şu şekilde değerlendirdi; “Suzuki Türkiye olarak Türkiye’deki otomobil, motosiklet ve deniz motorları faaliyetlerinin Doğan Holding çatısı altında birleştirilmesinin ardından yeni bir yapılanma sürecine girdik ve altyapı çalışmalarına hız verdik. Suzuki’nin kaliteli ürün ağı için yetkili satıcı ve servis müracaatlarını değerlendiriyoruz. Bayimizin bulunmadığı ve potansiyeli olan tüm illerde bayilik için görüşmelerimiz devam ediyor.”

Yeni model atağı sürecek

Suzuki’nin 2020 yılına kadar her yıl yeni bir model tanıtacağını belirten Karaarslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki yıllarda en hızlı büyümenin, küçük SUV, kompakt SUV, B segmenti ve A segmenti modellerde gerçekleşmesi bekleniyor. Suzuki’nin ürün gamı da bu büyüyen segmentlerle birebir örtüşüyor. Vitara’nın yanı sıra, Eylül ayı itibariyle yeni Baleno’yu Türk tüketicisi ile buluşturacağız.”

Satış sonrasında da yenilikler var

Ümit Karaarslan sözlerine şöyle devam etti; “Suzuki müşterileri her yıl yeni modellerle tanışacak olmalarının yanı sıra, satış ve satış sonrası hizmetlerde de çeşitli yenilikler ile karşılaşacaklar. Geçtiğimiz dönemde Suzuki, Türkiye’de özellikle yedek parça konusunda yeterli aksiyonları alamadı. Ancak markanın Doğan Holding bünyesine girmesi ile birlikte başlattığı yeniden yapılanma ile önemli bir ivme kazandık. Hem yedek parça hem de bakım hizmetleri sorunlarını tamamen ortadan kaldıracağız, Suzuki’nin global ve inovatif gücü mevcut ve potansiyel müşterilerimizle buluşacak.”

Hedef yüzde 2 pazar payı

Suzuki için 2016 yılının pazara yeniden giriş yılı olduğunu kaydeden Karaarslan Suzuki ürünleri hakkında şu bilgileri verdi; “Yepyeni Vitara, Swift, Jimny ve Baleno ile pazarda, şubat ayından bu yana gerçekleşen hızlı dönüşümüze devam edeceğiz. Otomobilde 3 yıl içinde yüzde 2’lik pazar payı, motosiklette ve deniz motorlarında ise 2016 yılında yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. Ayrıca satış sonrası hizmetlerinin ve araç bulunurluğunun devamlılığı, müşteri ilişkilerinin sürekliliği araçların ikinci el değerini de yüksek tutacaktır.

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Jimny

Kompakt boyutları nedeniyle ‘mikro SUV’ olarak anılan Yeni Jimny, üst sınıftaki modelleri kıskandıracak off-road kabiliyetiyle de dikkat çekiyor. Jimny’de görev yapan 1324 cc hacmindeki benzinli motor, 6000 d/d’de 85 HP güç, 4100 d/d’de 110 Nm tork üretiyor. Jimny ayrıca Drive Action 4x4 adı verilen, değişken zamanlı 4x4 sistemine de sahip.

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Swift

Sportif tasarımıyla beğeni toplayan Suzuki Swift, kompakt hatchback segmentinde yer alan modellere yaklaşan geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Swift’in 1.2 litre hacmindeki motoru 94 HP güç ve 118 Nm tork üretiyor. Swift ayrıca 100 km’de ortalama 5 litrelik yakıt tüketimiyle de sınıfındaki en ekonomik ve çevreci modeller arasında yer alıyor.

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Vitara

Yeni Vitara, öncüsüne sadık kalarak yenilendiği tasarımıyla ilk bakışta bir hafiflik hissi uyandırıyor. 4.1 metre uzunluk, 1.7 metre genişlik ve 1.6 metre yüksekliğiyle de kendi segment ortalamalarının üstünde ebatlara sahip. Diğer taraftan, yeni Vitara 375 litrelik geniş bagaj alanı ile, geniş ailelerin de ihtiyaç duyduğu kullanım alanını sunuyor.



Baleno

Suzuki Baleno, yer aldığı segment adına yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor. Daha sofistike ve olgun görünümünü, stil, geniş iç hacim ve eğlenceli sürüş karakteriyle birleştiren Baleno, akıcı tasarım felsefesiyle şekillendirildi. Yeni platformu sayesinde oldukça düşük bir ağırlığa sahip olan Baleno’da, 1.2 DUALJET motor görev yapıyor.

Enterprise Rent a Car, Atılgan’a sponsor oldu

Enterprise Rent-A-Car araç kiralama markası, yarım asırdır uzayda nefes kesen maceralara atılan Enterprise (Atılgan) gemisinin gizem ve heyecan dolu son macerasını, izleyicilerle buluşturacak. Türkiye’de de faaliyet gösteren araç kiralama şirketi Enterprise, efsanevi bilim kurgu yapımı Star Trek (Uzay Yolu) serisinin, merakla beklenen ve bu Cuma günü vizyona girecek olan yeni filmi “Star Trek - Sonsuzluk” için Paramount Pictures ile anlaştı. Bilim kurgu ve sinemaseverler, Enterprise (Atılgan) gemisindeki cesur mürettebatın, uzayın derinliklerindeki maceralarını, yaklaşık 50 yıldır büyük bir tutku ve heyecanla izliyor.

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Focus RS Türkiye’de

Ford’un motor sporları geleneğini yollara taşıyan Performans Serisi modelleri arasında yer alan Focus RS, 85.000 Euro’dan başlayan fiyatla Türkiye pazarına sunuldu. 350 PS güç ve 440 Nm tork üreten 2.3 litre EcoBoost motoru ile yeni Focus RS, Ford RS serileri arasındaki en güçlü fren sistemine sahip. Drift Modu da dahil olmak üzere yeni Focus RS’te, Kalkış Kontrolü ve Sürüş Modları da ilk defa sunuluyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede yapan Focus RS’de Dinamik Tork Kontrollü Ford Performans Akıllı 4x4 Çekiş (AWD) Sistemi de sunuluyor.

Otonom sürüşe antropolog bakışı

Otonom sürüş özelliğine sahip araçlar üzerinde çalışmalarını sürdüren Nissan, bu sistemleri geliştiren ekibe bir de antropolog dahil etti. Sistem, herhangi bir sürücü müdahalesi olmadan kavşakları geçip şehir içi yolculuklarını tamamlıyor. İlk aşama olarak tek şeritli yolda hayata geçen ProPilot, 2018 yılına kadar çok şeritli yollarda da bu sürüşleri gerçekleştirecek. ProPilot, çok şeritli yollara çıkmasıyla birlikte olası sürüş güvenliği tehditlerini algılayarak önlem alıp, sürüş esnasında şerit değiştirebilecek.

Peugeot’da bayrak değişimi

PSA Grubu, Push to Pass stratejik planının başarıyla yürütülmesi kapsamında 1 Eylül 2016’dan itibaren geçerli olmak üzere İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu’nda değişiklik yapıyor. Bu kapsamda Peugeot markasının tepesindeki isim de değişiyor. Şu an CEO olarak görev yapan Maxime Picat yerini Jean-Philippe Imparato’ya bırakıyor.

Clio’ya iki sportif seçenek

Renault’nun hafif bir makyajdan geçirilen küçük modeli Clio, iki yeni sportif seçeneğe kavuşuyor. Bu modellerden GT-Line, Clio R.S. modeline öykünen sportif detaylar, spor donanım ve tasarıma sahip. GT-Line yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına verilecek. Clio R.S. ise sipariş üzerine getirilecek. Clio R.S.’in Sport ve Cup şasi versiyonlarında motor gücü 200 HP. Trophy şasi versiyonunda ise 220 HP’lik motor yer alıyor.

Kazandıran ortaklık

Ayda 15 TL’lik bedava yakıt kazanmak ister misiniz? Akaryakıt firması Shell & Turcas ile mobil yaşam tarzı uygulaması Zubizu arasında yapılan ortaklıkla, uygulama üzerinden plakalarını ve Shell ClubSmart kart nolarını tanımlayan müşteriler, bir ay içinde Shell istasyonlarından 300 TL’lik yakıt aldıklarında, 15 TL’lik yakıt hediyesi kazanacaklar.









YORUM YAZ