MENÜ

Genç crossover

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Seat, SUV üçlemesinin ikinci modeli olan Arona'yla gençleri hedefliyor. B segmentindeki bu yeni SUV, VW'nin MQB A0 platformu üzerine kurulmuş. Dingil mesafesi Ibiza'dan 2 mm daha uzun. 4.138 mm uzunluk ve 1543 mm'lik yükseklik Arona'ya, küçük HB'lere kıyasla daha ferah bir iç mekan ve yüksekte konumlanan sürüş pozisyonu avantajı kazandırıyor.

400 lt'lik bagaj hacmi ise oldukça iyi. Tasarımda hem dışta hem de içte genç ve eğlenceli unsurlar var. 8 inçlik merkezi büyük ekran Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink bağlantılarını destekliyor. Telefonlar için kablosuz şarj da var. Beats Audio müzik sistemi genç sürücülerin hoşuna gidecek ses çıkışlarını sunabilecek kapasitede.

3 silindirli benzinli motor

Arona, ülkemize Kasım ayı içerisinde gelecek. İlk etapta 1.0 lt, 3 silindirli benzinli motorlarla gelecek olan Arona'da, 95 HP'lik Eco TSI versiyonda 6 ileri manuel şanzıman bulunacak. 115 HP'lik Eco TSI motor ise DSG otomatik şanzımanla birlikte sunulacak. 150 HP'lik güçlü FR versiyon ise şimdilik ithalat programında yok. Dizel motorlar içinse 2018'i beklemek gerekecek. 115 HP'lik TDI dizel motor (manuel vitesli) gelecek yılın ilk çeyreğinde, DSG otomatik şanzıman birlikteliğiyle sunulacak olan 95 HP'lik TDI dizel motor ise ikinci çeyrekte Türkiye'de olacak. Seat yetkilileri fiyat konusunda bir açıklama yapmıyor.

Ocean Race'e özel

Volvo, iki yılda bir düzenlenen Ocean Race yelken yarışın startının verilmesini özel bir modelle kutluyor. V90 Cross Country Volvo Ocean Race'de çevreci malzmelere yer verilmiş, ayrıca üretilen ilk 3000 araç için de çevreci derneklere 300 bin Euro bağış yapılacak.

Efsane modernleşti

Jeep'in off-raod efsanesi olan ve dünyanın en yetenekli arazi araçlarından biri olarak gösterilen Wrangler modeli yenileniyor. Yeni Wrangler'da köklere bağlı kalınarak tasarım DNA'sı korunurken, yakıt verimliliği ve güvenlik konularında modern teknolojilere yer verilmiş. Yeni Wrangler 29 Kasım'da Los Angeles otomobil fuarında sergilenecek.

18 yaşında şampiyon

Borusan Otomotiv Motorsport’un genç sporcusu Ali Türkkan, Türkiye Pist Şampiyonası'na katıldığı ilk sezonunda, Süper Grup şampiyonluğunu sezonun bitimine bir yarış kala matematiksel olarak ilan etti. Genç şampiyon 25-26 Kasım'daki sezonun son yarışlarına da katılacak.

YORUM YAZ