MENÜ

Ford'da 'bir başka' dönem başladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ford, Türkiye otomotiv pazarındaki ürün portföyü, satış ve satış sonrası stratejisini “Bir Başka” konseptli marka yaklaşımı ve yeni imaj kampanyası ile güçlendirmeyi hedefliyor. Ford’un “Bir Başka” konseptinde; yüksek teknolojilerle donatılmış yeni ve prestijli ürün portföyünün yanısıra, müşteri deneyiminde “1 Numara” olma vizyonuyla hayata geçirilen yeni projeler de yer alıyor. Bu projeler arasında 2020 yılına kadar toplam 12 yeni performans otomobilinin ve yeni modellerin pazara sunulacak olması, Avrupa’daki benzerlerini takiben Türkiye’de hizmete sunulan FordStore’ların yanısıra, tüm showroom’larda uygulanmaya başlanan 5 Duyu projesi ve müşteri memnuniyetinde bir numara olmaya yönelik satış sonrası hizmetleri yer alıyor.

Satış sonrası hizmet

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk “Bir Başka” isimli imaj kampanyasının yanı sıra yeni dönem için pazara sunulan yepyeni modelleri, Ford müşterilerine yönelik uygulamaya alınan yeni satış ve satış sonrası hizmetlerini tanıttı. Yücetürk, “Kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimizin karşısına beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmetlerle çıktık ve önümüzdeki dönemde de ‘Bir Başka’ yaklaşımımızla pekiştirerek çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Yeni yüzümüzü tanıtacağız’

Yücetürk, Ford’un “Bir Başka” vizyonuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Müşterilerimizi Ford’un yeni yüzüyle tanıştıracağız. Farklı müşteriler, farklı ihtiyaçlara cevap veren geniş ürün gamımıza katılan yeni ve prestijli ürün portföyümüzle, marka algımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Ford denince akla; her geçen gün teknolojileri, güvenliği, donanımları ve tasarımı ile ileriye giden cesur ve heyecan verici bir marka gelecek. Mevcut ve yeni müşterilerimizin, zaten iyi tanıdığı Ford’a ‘Bir Başka’ bakmasını sağlayacağız. Bunu ‘mükemmel’ müşteri deneyimi ile birleştireceğiz. Ford ile karşılaştıkları andan itibaren sorunsuz, yenilikçi ve mutlu eden, iyi hissettiren ‘Bir Başka’ deneyim yaşamalarını sağlayacağız.”

FordStore’larda yeni bir müşteri deneyimi

Bayilerin de Ford’un yeni yüzünü yansıtacak biçimde şekillendirildiğini ifade eden Yücetürk, şunları söyledi; “Bu yeni konsepte FordStore adını verdik. FordStore, Ford’un Avrupa’daki seçkin bayilerinde başladığı yeni bir müşteri deneyimi uygulaması. Türkiye’de 3 nokta belirledik. İstanbul Şahsuvaroğlu, Ankara Tur Oto ve Antalya Bilaller bayilerimizde FordStore uygulamasına geçtik. Müşterilerimiz, bu bayilerimizde mevcut otomobil ve ticari ürün portföyümüzün yanı sıra, bizim için çok özel, farklı bir deneyim vaat eden ürünlerimizle buluşuyor. Edge, Mustang, ST serisi ve RS performans modellerimiz sadece bu bayilerimizde sergileniyor ve satışa sunuluyor. Yine sadece FordStore bayilerimizde satışa sunulan Vignale araçlarımız için showroomlarda özel teknolojik bir alan oluşturduk.”

Mercedes-Benz Concept Pickup

Hafif Ticari Araçlar ürün portföyünü genişleten Mercedes-Benz, 2017 sonu itibariyle piyasaya sunacağı yeni Concept Pickup modellerini tanıttı. Mercedes-Benz’in ilk gerçek pickup araçları en üst düzeyde güvenlik, konfor ve üstün sürüş sağlarken sağlam, işlevsel, dayanıklı yapısı ve markaya özgü zerafeti yansıtan tasarımıyla bu segmentte kuralları yeniden belirliyor.

Dünya pazarını değiştiriyor

Mercedes-Benz, yeni pickup modelleri ile Hafif Ticari Araçlar ürün portföyüne dördüncü bir yapı serisi eklerken aynı zamanda dünyadaki orta büyüklükteki pickup pazarını da köklü bir değişikliğe uğratıyor. Mercedes-Benz Concept Pickup modellerini 2017 sonu itibariyle piyasaya sunmaya hazırlanan Daimler AG, araçları ilk aşamada ana pazarı olan Arjantin, Brezilya, Güney Afrika, Avustralya ve Avrupa’da satışa sunmayı planlıyor.

Otoshops ile 2. elde devir değişiyor

ALJ Holding’in Türkiye’deki şirketleri arasına katılan Otoshops, her marka ve modelde 2 yıla kadar garanti uygulaması, 7 günde değişim ve nakit alım çözümleriyle 2. el pazarına kurumsal ve dinamik bir yapı kazandırmayı amaçlıyor. 2. el araç satışının yanında kredi, devir tescil, garanti ve sigorta gibi tüm işlemlerin tek noktadan kısa sürede tamamlandığı Otoshops, kurumsal ve güvenilir yapısı ile 2. elde farklılığını ortaya koymayı hedefliyor.

2. elde geniş ürün yelpazesi

ALJ Holding CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Otoshops için şunları söyledi; “Otoshops, 65 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla faaliyetlerine başladı. Yeni yatırımımız Otoshops ile 2. el otomotiv pazarında kurumsallığın yanında sektörde fark yaratacak, kaliteli ve güvene dayalı çağdaş hizmetler sunacağız.”

Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, Otoshops olarak 2. el araç sahibi olmak isteyenlere tüm marka, model, yaş ve kilometredeki araçlarla hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. İlk aşamada 12 yetkili satıcıyla start alan Otoshops, uzun vadede Türkiye genelinde 60 yetkili satıcı ile yıllık 60 bin satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

ContiWinterContact TS 860

Continental’in maksimum fren performansı ve güvenilir yol tutuşu sunan yeni kış lastiği ContiWinterContact TS 860, yeni sırt tasarımı ve kauçuk bileşimi ile üstün performans sağlıyor.

ContiWinterContact TS 860, güvenli sürüş özelliğiyle ön plana çıkarken, kış performansını artıran reçineleri ve esnek polimer yapısı ile zorlu kış şartlarında esnekliğini koruyor. Böylece frenleme kuvvetlerini ıslak, buzlu ve karla kaplı yollara güvenle aktarabiliyor.

Michelin’den kışlık çözümler

Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiği kullanılmasını öneren Michelin, kış mevsiminin zorlu yol koşulları için iki farklı modelini ön plana çıkartıyor. Kış mevsiminin zorlu şartlarına uygun olarak geliştirdiği kış lastiği Alpin 5 ve devrim niteliğindeki ‘3PMFS kış sertifikalı ilk yaz lastiği CrossClimate ile mevsime hazırlanan Michelin, bu lastik serisiyle sürücülere zorlu yol koşullarında daha fazla yol tutuşu, daha fazla çekiş gücü ve daha kısa fren mesafesi sunuyor.

Toyota Hilux’ta otomatik vites ve 4x2

SUV görünümü ve konforuyla hem off-road’un, hem de şehir yollarının beğenilen pick-up modeli Toyota Hilux’ın 6 ileri tam otomatik vitesli 4x2 versiyonu da satışa sunuldu. Mevcut 4x2 modelinin yanına otomatik vites konforunu da ekleyerek sunan Hilux, teknolojik özellikleri, sofistike tasarımı ve yüksek off-road yeteneklerinin yanında, SUV tarzı sürüş konforu ile şehir yollarında da kusursuz bir deneyim sunuyor.

YORUM YAZ