MENÜ

Neden Slovenya olamadık!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye’nin ikinci turda elendiği 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası tarihi bir başarıyla tamamlandı. İspanya ve Sırbistan gibi favoriler arasından sıyrılan Slovenya sadece bu turnuvada değil, olimpiyat ve dünya şampiyonluğu dahil tarihinin ilk kürsü sevincini hem de altın madalyayla süsleyerek yaşadı. Peki, Türkiye son 4 takım arasındaki yerini alamaz mıydı?.. Hele bu 4 takım arasında, grupta adeta elimizden kaçırdığımız Rusya ile Sırbistan’ın, ikinci turda da yenmeye çok yaklaştığımız İspanya’nın olması dikkat çeken unsur oldu.

Tek gerçek; yüreğimizle oynadık

Şampiyona öncesi, zaten Ay-Yıldızlılar için sıkıntılı geçti. Milli takım, en büyük sorunu yine NBA’e giden oyuncularımızdan verim almamakta yaşadı. Buna bir de yine gelmek istemeyen isimler eklenip, sakatlıklar yaşanınca kadro eksik kaldı. Her şey bir tarafa, coach Ufuk Sarıca ve mevcut kadrodaki her sporcumuzun elinden gelen yapması, yürekleriyle oynamaları tartışılmayacak tek gerçekti. Yine de İspanya gibi rakiplere karşı, mücadele etmenin de bizi bir yere kadar götürdüğünü gördük.

Dragic’ten 9 yılda 5 şampiyona

Türkiye neden bir Slovenya olamamasındaki en önemli faktör; tabii ki, Doncic ve Dragic farkıydı. Altı çizilmesi gereken nokta ise 2008’den bu yana NBA’de forma giyen Goran Dragic’in istisnasız ‘milli takımı yalnız bırakmamasıydı. 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, NBA’ye gitmesiyle birlikte; 2015 Avrupa Şampiyonası hariç, 2009, 2011, 2013’teki şampiyonalarda forma giydi ayrıca 2010 ve 2014 Dünya Kupası kadrolarında da yer aldı. Dragic’in ayrıca mental yönden de istekli ve hazır olarak Milli Takım’a gelmesi, farkını da ortaya koymasını sağladı. Türkiye’de ise sistem böyle işlemedi. NBA’e giden isimler çoğaldı ancak Milli Takımımız, bu oyunculardan hiçbir zaman tam randımanlı geri dönüş alamadı.

YORUM YAZ