MENÜ

Fener kabusu yaşadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

THY Euroleague’de geçen hafta namağlup lider CSKA Moskova’yı uzatmada tiplediği topla yenen Fenerbahçe Doğuş, dün de bir diğer Rus temsilcisi Khimki’yi ağırladı. Son çeyrek hariç, Khimki karşısında, iyi konsatre olmuş bir Fenerbahçe vardı. Özellikle de ilk yarıda ribauntlarda rakibine büyük bir üstünlük (20/9) kuran Fenerbahçe, ikinci hücum şansında isabeti buldu.. Bununla da yetinmedi, oyunun kontrolü elindeydi, rakibinin skor farkını erittiği anlarda tempoyu arttırıp üstünlüğünü korudu. Oyuna Nunnally, Wanamaker, VeselyDatemo’nin sayılarıyla giren temsilcimiz (16-6) ilk çeyreği 24-15 üstün geçti.

Dixon 5 sayıyla döndü

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir parkelerden uzak kalan Dixon, maçın 2.çeyreğiyle yeniden geri dönüş yaptı. Fenerbahçe’nin hücumdan isabet bulamadığı ve farkın kapandığı anlarda takımına enerji veren ve 5 sayı atan Dixon’la Kanarya devreyi de 38-26 önde tamamladı.

Khimki’nin savunma hatası!

3. çeyreğin başında fark 17’ye çıktı: 45-28. Kanarya bu oyunuyla rahat alabileceği maçta guardını erken düşürünce, Khimki de bu fırsatı değerlendirdi. Fener’in yaptığı top kayıpları (13), fast break olarak geri döndü, fark 4’e indi: 48-44. Ancak Ahmet-Datome ikilisinin ekstra sayıları son bölüme de 58-48 galip girmemizi sağladı. 4.çeyrekte Fener ecel terleri döktü. Shved ve Todorovic’le Khimki 38’de farkı 1’e çekti: 66- 65. Fener, aslında Khimki’nin büyük savunma hatasıyla önemli bir fırsat yakaladı. Üçlük attığı sırada Wanamaker’a yapılan faul kazanını belirledi. Üç atışı da sayıya çeviren Wanamaker’la skor 71-67 olurken Khimki son hücumu çok kötü kullandı ve Fenerbahçe zafere gitti.

YORUM YAZ