MENÜ

Yüzleşme

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Emre Belözoğlu transferi herhalde yılın olayı olmaya aday. Fenerbahçe taraftarı da, Galatasaray taraftarı da ortadan ikiye bölündü. Ağır bir sorgulama ve yüzleşme yaşanıyor, kolay kolay bitecek gibi de görünmüyor.
Kuşkusuz Fenerbahçe bu transferi yaparken amacı misilleme falan değildi. İki kere topa vuranın ağzını 2 milyon Euro’dan açtığı suni kıtlık piyasasında bu futbolcuya ödenen bonservis bedelinin 4,2 milyon Euro olduğu düşünüldüğünde, sonuç kendiliğinden ortaya çıkar. Mehmet Topuz için 12 milyon Euro istendiğini de bir kenara yazın. Beşiktaş’ın aldığı Sivok için ödeyeceğini açıkladığı para ise 4,7 milyon Euro.
Emre yetenekleri herkesçe kabul edilmekle birlikte, saha içi ve dışındaki davranışları ile sık sık gündeme oturan bir isim. Fenerbahçe taraftarının kaygılarının ve sancılarının temelinde yatan temel unsur da bu zaten.
Bu oyuncunun Zeytinburnuspor’dan gittiği bebek yaştan itibaren nasıl bir kuşatma altında kaldığını da herkes biliyor. Başarıya giden her yol mübah fikrinin zihnine nasıl işlendiğini de... Sportif yanlışların futbolun doğruları maskesiyle nasıl beynine işlendiğini unutmamak gerek. O itici hallerin de ikiyüzlü otoritelerce, bırakın görmezden gelinmeyi, hamasi söylemlerle kutsandığını ıskalamadan tabii ki...
Fenerbahçe taraftarı Fatih Akyel, Tümer Metin ve Mustafa Denizli sonrasında da benzer duygusal yarılmaları yaşadı. Ama işte sonuç ortada. Çünkü kaba göre şekil alan bir yapı değil, kaba bile şekil veren bir anlayış var ortada. Fenerbahçe ne bir ruh transfer etmiştir, ne de ruhban. Ne cemiyet takımı olmuştur, ne de cemaat. Taraftarının hassasiyeti de tamamen bununla ilgilidir. Ve ülkenin genel gidişatı göz önüne alındığında şapka çıkarılacak saygın bir duruştur.
Emre de tıpkı onlar gibi, sırf Sarı-Lacivert formayı giydiği için Türkiye’de futbolun çıplak ve gaddar gerçekleriyle yüzleşecek. Çünkü spor medyası karşısında kalkansız ve korunaksız kalacak. Bugüne kadar yanlışlarını bile pamuklara sarmalayanlar, doğruları yüzünden bile onu topluca linç etmekte tereddüt etmeyecek, diyet ödetecek. Bir dönem küfürlerini görmezden gelenler, artık dudak okuma kuyruğuna girecek, davranış bilimcisi kesilecek.
Fenerbahçe’de kart manyağı haline getirilip karikatürize edilen futbolcuların, gittikleri takımda sezonu nasıl 3 sarı kartla tamamladıklarına ve yılın en iyi ve en centilmen futbolcusu seçildiklerine şaşıracak.
Emre başarılı olur ya da olmaz, bu ayrı bir konu. İyi bir fiyatla yapılmış, iyi ve kaliteli bir transferdir. Kimsenin tereddütü olmasın; bu kulüpte bir tek ‘F’ tipi yapılanmaya geçit vardır. O da Fenerbahçe’nin isminin baş harfidir.
Kısacası at sahibine göre kişner!

YORUM YAZ