MENÜ

Cinayeti durdurun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Birileri üç maymunu oynuyordu bugüne kadar. Futbolun sorunlarını konuşmaktan, olumsuzlukları dile getirmekten ısrarla kaçıyorlardı. Çünkü biat ettikleri, iç içe geçtikleri girift düzeni kızdırmaktan, küstürmekten korkuyorlardı. Yokmuş gibi davranıyorlardı.
Ancak bu çuval, bu kadar mızrağı saklayamazdı. Nitekim oradan buradan patlamaya, yırtılmaya başladı. Artık yama da tutmaz hale geldi.
Türkiye’de yan unsurlarıyla birlikte neredeyse milyar dolarlık ekonomi oluşturan futbol, sonunda çamura, betona, çayıra gömüldü. Taraftarlar statlardan kaçtı, peki ya futbol, peki ya futbolcular? Onların kaçabilecek bir yeri var mı?
Bir önceki yazımızda da değindik. Yerlisi yabancısı yok; iyi futbol iyi futbolcuyla oynanır. Ancak iyi futbolcu da futbolunu iyi zeminde gösterebilir. Bugün yeni yeni dillendirilen zemin sorunu bir tesadüf müdür? Sürpriz midir? Ya da yeni bir şey midir?
“Futbolun olmazsa olmazları nedir?” diye sorsanız, orta zeka düzeyindeki bir adam bile sektirmeden kulüpler, futbolcu, stat ve zemin olduğunu söyler. Futbolu sahada ve saha dışında bataklığa sürükleyenler ne düşünüyor acaba? Ya yıllarca ikbali için onların peşinden koşanlar, çanak tutanlar?
Transfer hovardalığı ile milyon dolarları çöpe atan, yılda 4-5 teknik direktör değiştiren, birazcık topa vurabilen her futbolcusu için milyon Euro’lardan kapı açan kulüplerin zemin meselesine zerre kadar eğilmemesi nasıl bir durum peki?
‘Bikini’ kültüründen bir adım öteye geçemeyen yorumcu, taraftar, yönetici ve federasyon mantığı, sonunda iflas etti. Onları yalayıp yutanlar bile güya isyan aşamasında. Neymiş, görüntü kirliliği oluşuyormuş. Sevsinler! Beyler birileri o sahalarda top oynuyor, mücadele ediyor. Milyonlarca Euro karşılığında getirilmiş değerli isimler bunlar. Bubi tuzağına dönen sahalar futbolun ve futbolcunun en büyük rakibidir artık. Bırakın ağır ve saçma sapan sakatlıkları, kariyerlerinin bitmesini; futbolcuların canları bile tehlikede.
Artık bu rezilliğe dur demenin zamanı geldi ve geçiyor. Kulüpler Birliği ve federasyonun, güven ve adalet duygusundan sonra, en öncelikli sorunu budur. Gelecek sezon için şimdiden en radikal kararlar alınıp, en ağır yaptırımlar getirilmeli. Kimsenin de gözünün yaşına bakılmamalı. Zemini uygun olmayanı başka sahada oynamaya zorlayıp, iç saha avantajını sıfırlayın. Transfer yapmasını yasaklayın. Ne yapıyorsanız yapın; yeter ki futbol adına işlenen bu cinayeti bir an önce durdurun!

YORUM YAZ