MENÜ

Zorlanırlar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

84. dakikada Aykut’un, Tayfun’un vuruşunda yaptığı kurtarış, Galatasaray’ı maç fazlasıyla zirveye taşısa da, Sarı-Kırmızılı takımın oyun anlayışı, şampiyonluk için umut vermiyor. Lincoln’ün döndüğü haftaya kadar, Fenerbahçe ve Leverkusen ilk maçlarında muhteşem oynayan Galatasaray’ın futbolsuzluğunun temelinde, aynı Brezilyalı yatıyor. Sambacı olmadığında çift ön liberolu 4-4-2 oynayan takım, Lincoln varken 4-1-3-2’ye dönüyor; Ankara deplasmanında olduğu gibi bütün yük Mehmet Topal ve stoperlere biniyor. Servet ve Emre biraz kaleye yaslanınca Ümit-Lincoln-Arda-Nonda topun önüne geçmeyince her takım ve her hücum Galatasaray için tehdit haline geliyor. Hoca hasta, sistemi sakat... Bu intihar dizilişiyle Kasımpaşa örneğindeki gibi şok kayıplar gelebilir. İlla ki Lincoln oynayacaksa eğer, Galatasaray, Fenerbahçe’deki gibi tek santrafora döner, Lincoln’ü, Alex gibi santraforun yanına gönderir. Bu sistemde ustalar coşarsa fark da olur ama beklenen genelde kabustur!
Ankaraspor kazanabilirdi. Özellikle duran toplarda De Nigris, Tayfun, Emre ve Mehmet Yılmaz gibi kuleler varken pozisyon ve gol bulması işten değil. Aykut, Mehmet Yılmaz’ın böyle bir ortadaki kafasını ve Tayfun’un vuruşunu kurtararak golün ve şu ana kadar sezonun kahramanı Ümit’le birlikte maça adını yazdırdı.
Temposuz Galatasaray, özellikle Ümit Karan, Topal, iki stoper ve kalecisiyle ayakta kaldı. Aykut’la Denigris’in ikili mücadelesindeki karar doğru ama eksikti; De Nigris sarı görmeliydi. Tayfun’un Lincoln’e yaptığı faul ise penaltıydı.

YORUM YAZ