MENÜ

Zenginlik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor sezonun en iyi futbolunu oynadığı karşılaşmayı net bir skorla kazandı. Yeni futbolculardan sadece Hakan'ın 11'de başladığı müsabakada Sivasspor başlangıçta iyiydi. Yusuf'un yardıma gelmeyişi, Musa'yı Burhan ve Cicinho karşısında çaresiz bırakırken, kazanılan ilk kornerde Hakan yan top çok kötü çıktı. Da Costa çerçeveyi bulabilse çok tartışılacaktı.

Sonra sazı Trabzonsporlu futbolcular aldı. Orta sahada oyunun iki yönünü de mükemmel oynayan Özer ve Mehmet Ekici, Yusuf'u Sefa'yı ve Musa'yı oyuna iyi soktu. çok sayıda pozisyon yakaladılar. Özer'in takipçiliği Taouil'in dikkatsizliğiyle birleşince kazanılan penaltıyı Cardozo mükemmel kullandı. Coşkulu hücumlarıyla rakibi bunaltan Bordo Mavililer bir dakikada 3 pozisyon birden kullanamadı. Yusuf'un direkten dönen topu, Cardozo'nun sert pasında kötü zamanlama, sonrasında Yusuf'un sert pasına Musa'nın vuruşunu Korcan'ın kurtarışı farkın açılmasını engelledi. Keza, Cardozo'nun güzel pasında Yusuf'un vurmak yerine çalım arayışı bur poziusyonu daha harcadı. "Bu kadar gol kaçarsa Trabzonspor maç sonunda bu fırsatları arar" diye düşünülürken, Aatif'in güzel ortasına, Batuhan'ın 10 numaralara yakışır dokunuşu, Taouil'in Hakan'ı mağlup eden güzel vuruşuyla bitti.

İkinci yarıda da oyunun tek hakimi Trabzonspor'du. Mehmet'in direkten dönen şutu, Cardozo'nun auta giden güzel aşırtması, Özer'in harika atak başlangıcında Sefa'nın kötü pasıyla pozisyonun kaçışı, Mehmet'in füzesinin rakibe çarparak kornere gidişin habercisiydi...

Sanki Trabzonsporlu futbolcular öne geçmek için son 15 gündür hakkında en çok konuşulan, en çok tartışılan arkadaşlarını bekledi. Erkan oyuna girdi. Özer'den aldığı topu ceza alanına kesti, Cardozo'nun kafayla dokunamadığı topu önünde bulan Mehmet harika bir vuruşla takımını öne geçirirken, Erkan'a da 'Hoşgeldin' dedi. Erkan'ın, söylediği iddia edilen ve zamanında düzeltmediği sözlerin altında ezilmemesinin tek yolu da buydu. Sahada konuşmak. Özer, Mehmet, Erkan, Cardozo ve Yusuf uyumu, tek paslar, iyi futbol iyi futbolcularla oynanır tezinin güçlendirdi. Erkan, Mehmet'ten aldığı pasta, rakip defans arkasına doğru koşuya başlayan Cardozo'nun önüne harika bir pas daha attı ki; Cardozo pası aldığı an golü yapacağından kimsenin şüphesi yoktu.

Trabzonspor defansını öne taşıyarak oynayan ve risk alan her takımı perişan edebilir. Etkileyici bir oyundu... Savunmadaki zaafiyetler giderilirse seyretmeye doyum olmaz.

YORUM YAZ