MENÜ

Sneijder'le çok güzel

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aysal’ı kulübü getirdiği ekonomik durum gerekçesiyle çok eleştirdik. Harcadığı paraya bakınca çok daha önemli işlere imza atabilirlerdi. Ancak Sneijder transferi için kendisine bir teşekkür borçluyuz. Sneijder büyük futbolcu. Birebirde adam eksiltiyor, şut atıyor, en doğru ve etkili pası veriyor ve coşkulu oynuyor. Attığı frikik golü onun için sıradan sayılabilir ama şahaneydi ve dünyanın her yerinde gerçek bir futbolsever 47’de Umut’a, maçın sonunda Yasin’e attığı pasları izleyebilmek için maça gider. Galatasaray, lig ve kupa şampiyonluğunda çok iyi oynamamasına rağmen iddialıysa eğer, bunda Sneijder’in varlığı en önemli faktör.

Sabri’ye de değinmek lazım. Galatasaray’ın geçen sezon Türkiye Kupası’nı kazanmasını sağlayan oyuncularının başındaydı. Bursaspor’a karşı oynanan rövanş maçının kahramanıydı. Sebepsiz yere kadro dışı kaldı. Döndüğünden beri iyi oynadı. Takımını bunalımdan çıkaran golü harikaydı. İbrahim’den topu kazanıp yaptırdığı penaltıyla da çok önemli bir fayda sağladı. Aynı işleri Gökhan Gönül yapınca övgüde sınır tanımayanlar Sabri’ye küçümseyerek bakıyorlar ya, bunu da anlamak zor.

Maçın kader anı, Muslera’nın büyük hatasında Burhan’ın direkten dönen topuydu. Dünyanın teknik olarak da, sportmenlik anlamında da en iyilerinden biri olan Muslera’nın şans bir gün elbet yüzüne gülecektir! Maç 2-2 olsaydı, rövanş maçı başka türlü bekleniyor olacaktı. Melo ise bildiğimiz gibiydi.. Belki haklıydı ama ilk yarıda Aatıf’la dalaşmasına sarı kart çıkabilirdi. Keza ikinci yarıda Aatıf’la, Costa’ya yaptığı faullere de... Yine ucuz atlattı. Bir gün 30. dakikada kızaracak, kaybın faturasını bütün kulüp ödeyecek. Selçuk yine çok iyiydi. Yasin çok çalıştı. Hamza hoca Akhisar maçı için Burak, Hakan, Telles ve Emre’yi dinlendirdi. Galatasaray’ın ligi ve kupayı götürecek kadro derinliği var. Savunma konsantrasyonu biraz daha yüksek olursa ikisini kazanacak kalitesi de...

YORUM YAZ