MENÜ

Sneijder ve arkadaşları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray ilk yarıda yakaladığı tüm pozisyonları gole çevirip, çok zor bir virajı çok kolay geçti. Sarı Kırmızılı takım ilk sekiz dakikada o kadar çok pas hatası yaptı ki; Prandelli'li günlere döndüler diye düşündük. Sonrasında maç bitene kadar oyunun ve sahanın tek hakimiydi misafir takım.

Umut’lu takım Burak’ın geliştiği ve skora katkı yaptığı takım oldu. Hamza Hamzaoğlu’nun elinin dokunduğu ve hemen sonuç aldığı tasarruflarının başında bu geliyor. Sonra da Emre… Fatih hoca gittikten sonra Mancini ve Prandelli’nin pek güvenmediği genç yetenek her geçen gün biraz daha üstüne koyuyor.

Gol verimliliği açısından da muazzam bir geceydi. İlk pozisyon Sneijder’in harika vuruşunda geldi. Belec son anda kornere çeldi. Kornerde Chedjou’nun vuruşu çizgiden çevrildi, Umut’un vuruşu çok güzeldi. İkinci gol yine bir pas organizasyonundan geldi. Hamza hoca ile eski günlerine dönüş sinyalleri veren Selçuk, doğru tercih yaptı mı tartışılır, ancak Emre’nin sakatlanma pahasına ceza alanı üstünden voleyle attığı gol alkışlanır.

Soğukkanlı biçimde pas yapan, top Konyaspor’da iken iyi kapanan, Melo, Selçuk, Emre ve özellikle Sneijder ile topa sahip olan Galatasaray’da Burak ilk golde ekmeğini taştan çıkarttı. Selim’in ayağının altından kaçırdığı topu sol ayağıyla 90’a yolladı.

Aykut Kocaman’ın Hasan’ı öne, Djalma’yı oyuna alma hamlesi çok doğruydu ancak yapacak çok da bir şey kalmamıştı. Djalma’nın pasında Hasan Kabze’nin Muslera tarafından kurtarılan şutu ev sahibinin ümitlenmesine bile fırsat vermedi.

4. gol ise harikaydı. Ben 9 pas saydım. Emre, Telles, Sneijder, onun pasında Melo’nun topun üstünden atlayışı, Selçuk’tan Emre, Emre’den sıfıra doğru koşu yapan Sabri’ye pas, Sabri’nin ortasında Burak’ın topu kafasıyla boş kaleye bırakışı… Burak bomboştu çünkü ön direkte Umut kaleci ve stoperleri etkisiz eleman haline getiriyordu.

Sneijder’in ikiye biri ve direkten dönen vuruşu, topu önünde bulan Hamit’in topu ağlara yollayışı ile maç bir anlamda neticelendi. Konyalıların bulacağı golleri Muslera yüksek konsantrasyonu ve pozisyon bilgisi ile engelledi.
Galatasaray’ın maçta en rahatsızlık veren organizasyonu Sabri, Selçuk ve Emre’nin kullan(a)madığı korner organizasyonuydu. Stoperler dahi gol atmak için ceza alanına girmişken onlar, evelediler gevelediler, topu kaptırıp takımın gol ararken 2’ye 2 pozisyon vermesine neden oldular. Bu denli bilinçsiz korner organizasyonu olmaz.

Hiçbir golün altında Sneijder imzası yok belki ama sahanın ve takımın yıldızı şüphesiz ki oydu. Mükemmel tekniğini ve futbol bilgisini arkadaşlarının emrine sundu ki; neden Real Madrid ve İnter gibi takımlarda oynadı bir daha anlaşıldı.

YORUM YAZ