MENÜ

Sneijder&Selçuk o cezayı ödemez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Naci Küçük kardeşimiz yılın haberini yaptığından beridir Galatasaray’ın futbolculara verdiği cezalar hakkında konuşuluyor. 6 gün geçince bu kez dostumuz Halil Özer, Başkan Dursun Özbek’i konuşturmuş. Uzun süre de Dursun Özbek’in açıklamaları konuşulacak. Hepsinin ellerine sağlık.

Adnan Sezgin hazırlatmış

Bu disiplin talimatı taa Adnan Sezgin’in sportif direktörlüğü zamanında hazırlanmış, küçük küçük değişikliklerle bugüne gelmiş, “Özbek’i tebrik eden” pek çok kulübün de sahip olduğu, bardak taşmadıkça ve özellikle de oyuncunun sözleşmesi devam ediyor ise pek uygulanmayan bir hüküm... Dursun Özbek demiş ki; “Neredeyse tüm kulüp başkanları arayarak ceza sistemi ile ilgili tebrik etti” (Yeni bir düzenleme olmadığına göre muhtemelen cesaretinden dolayı! Sezona hazırlık kampında huzuru yok etmek için daha etkili bir metodu rakipler bile bulamazdı!)...
(Galatasaray üyeleri ve taraftarlar ne dedi başkan fazla ilgilenmiyor sanırım)
“Sneijder 1 Temmuz’da İstanbul’da olmalıydı ama gelmedi. Bunun yanı sıra sezon bittikten hemen sonra gitti, hem de izinsiz olarak röportaj verdi”.
(Sezon bitince hemen gittiği için de ceza vermiş olabilirler mi?)

Muslera’nın çilesini görünce!

“En az 14 futbolcu var ceza verilen herkes Sneijder’i, Muslera’yı görüyor. Niyetimiz bu oyuncuları harcamak değil”
(Siz bütün sezon bekleyip, tuzak kurmuş gibi,
1. kaptana 845, ikincisine 2.3 milyon Euro ceza verirseniz bırakın Türkiye’yi bütün dünya konuşur. Muslera’nın 2 sezondur sahada çektiği çileyi de görünce bırakın cezayı ödül bile gerekebilir.
“Biz taktik olarak alınan sarı kartlara ceza vermedik”
(Taktik olarak centilmenliğe, sportmenliğe aykırı davranışlar kabul edilebilir yani) “Oyunun doğasından kaynaklanan hareketlere ceza vermedik” dense daha doğru olurmuş sanki...)
“Şu anda Sneijder ile neden görüşeyim ki? Cezalar verildi, onlar da ödeyecek. Ama çok isterlerse konuşuruz”
(Sneijder de, “Ben şu an neden başkanla konuşayım ki; ilk maaşımdan ceza kesilsin avukatım FIFA ile görüşür. Dursun Özbek de isterse avukatım ve menacerimle konuşabilir. Derdini de Galatasaraylılara anlatır” diyordur.)

FIFA’nın talimatı belli

FIFA’da, “Bir sezonda bir futbolcuya aylığının yüzde 80’i kadar ceza veremezsiniz” kararı var. “Orantısız ceza uygulayamazsınız” demiş FIFA... Sneijder yaklaşık 5 milyon Euro kazanıyor, yani aylık yaklaşık 500 bin Euro. Demektir ki; Sneijder’e toplamda verebileceği cezanın
1.8 milyon Euro fazlasını kesen
Galatasaray bu cezayı uygulayamaz.
Keza, aynı durum Selçuk için de geçerli. Selçuk’a verilebilecek toplam cezanın
üst sınırı 300 bin Euro civarında. Kesilen ceza 845 bin Euro...
O da uygulanamaz.

Tek taraflı fesh edebilir

Bilgisine güvendiğim bir hukukçu arkadaşım, “Galatasaray Sneijder’e maaşlarını ödemezse Sneijder sözleşmeyi tek taraflı fesh edip FIFA’ya gidebilir. FIFA cezayı kaldırır” dedi, çok net ifadelerle... Bütçe kalemine futbolculardan kesilecek cezalar için ne kadar yazdılar bilmiyorum ama kötü bir haberim daha var Özbek yönetimine: “Fahiş bulduğu cezayı indirmiyor FIFA, tamamını kaldırıyor” Para cezasını haksız, tek taraflı feshi haklı bulan FIFA’da da, TFF’de de kararlar var. Galatasaray’ın hatırı sayılır bir bonservis geliri elde edebileceği Sneijder sözleşmeyi tek taraflı fesh edip gider ve haklı bulunursa, o zaman Dursun Özbek ve yönetimini daha da zor günler bekliyor.
Zaman her şeyin ilacı, bekleyip göreceğiz ...

YORUM YAZ