MENÜ

Şahane goller

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın sezon sonuna kadar belki de en zor 3 maçından biriydi. Kayserispor, “sol beki” Toledo’nun yokluğunda bütün dengesini yitirmiş gibiydi. Galatasaray dengeli oynayan ama kendini sonuca götürecek varyasyonları yapamayan bir görüntüdeyken, hücum silahları herkesin uykusunu kaçıran Kayserispor ise kendi alanında iyi pas yapan ama 3. bölgede çok etkisiz kalan görüntüdeydi.
Mehmet Topuz, Cangele ve Gökhan Ünal’ın etkisizliğinin sebebi elbette formsuzlukları değildi. Defansta Emre ve Servet’le birlikte, ön libero Mehmet Topal mükemmeldi. Özellikle Topal, pozisyon bilgisi ve zamanında müdahaleleriyle rakibin bütün hücum bağlantısını felç ediyor, ayrıca topu da oyuna çok iyi sokuyor. 2 sene sonra Türkiye’de olmayacağına bahse girebilirim. Kayserispor, ilk 45’te sadece Saidou’nun ayağından, o da ceza alanı dışından kaleyi bulmayan tek şut atarken, Galatasaray taktik bir ön hazırlığı olmayan iki şahane gol buldu. Sabri’nin ceza alanı dışından vuruşu olağanüstü güzel, Ümit’in alırken dönüşü ve vuruşu mükemmeldi. Ancak Ümit Karan, Nonda ve Hakan gibi herkesin imrendiği 3 santrforu olan Galatasaray kanat beklerini sıfıra indirmez ve oradan ortalarla gol aramazsa, Aydın ve Ali Turan’da olduğu gibi her stoperi, milli takıma aday yapar...
Sakatlıktan yeni çıkan Lincoln, yine gününde değildi. Yalnızca 45’te Aydın’ı düğümledi. İyi niyetiyle çırpınsa da etkili olamadı. Ancak gözüken o ki, geliyor... Çünkü belli, istiyor!
Galatasaray, ikinci yarıda durumu idare ederken, Kayserispor 65’ten sonra pozisyon üstüne pozisyon buldu. Gökhan ve İglesias kötü vurdu, Aykut kurtardı. Ancak son 7 dakikada Cangele’nin yaptığı vuruşlar güzel, Aykut’un kurtarışları mükemmeldi.

YORUM YAZ