MENÜ

Muslera ve birkaç iyi adam...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın gelecek adına iyi sinyaller verdiğini; Muslera’nın maçı kaç kurtarışla bitirdiğine bakarak ya da rakibin kaç atak sonlandırdığını inceleyerek bulabiliriz. Antalyaspor maçından sonra Gençlerbirliği maçının ilk yarısında Uruguaylı eldivene pek iş düşmedi. “Bu oyunu devam ettirirlerse şampiyonluğun en büyük adayı olurlar” diye düşündük. İlk yarıda akıllarda Stancu’ya taç çizgisi üzeninde attığı çalımla kalan Muslera, biri Selçuk Şahin’in, diğeri İrfan Can’ın iki şutunu mükemmel kurtardı. Auta giden iki top, ofsayt olduğu için iptal edilen gol de cabası. İlk yarı oynayan Galatasaray ikinci yarı seyretti. Kalecisiyle 3 puanı kaptı döndü.

Eren’e yapılan orta muazzamdı
Tolga takıma tek kelimeyle denge getirdi. Çok koşuyor, boş koşmuyor. Top rakipteyken en kritik adama baskı yapıyor, top kazanıyor. Top takımındayken boşa çıkıp pas opsiyonu yaratıyor. Dün ilk yarıda 3 fırsat kaçırıp, gollük bir pas atan Eren de takımın çehresini değiştiren bir başka isim. Santrfor gibi santrfor. Eren ve Tolga geçen sezon ligi 6. bitirerek çöktüğünü resmen ilan eden takımın omurgasını doğrulttular.

Savunmaya doğru yerleşen Galatasaray Ahmet Oğuz’un Bruma’yı takip ederken boşalttığı sağ kanadı ilk yarıda Carole ile nakış gibi işledi. Maç boyu savunmadaki işini çok iyi yapan Carole biri yerden diğeri havadan iki gollük pas üretti. Eren’in auta giden kafa şutundaki orta muazzamdı.

Bruma renk kattı
Bruma çalımlarıyla maça renk katma fırsatı bulsa da, Eren’in auta giden kafa şutunda Carole’ü kaçıran, sonra golü yapan, Eren’in pasında da maçı kopartacak fırsatı yakalayan adamdı. Üstüne koya koya gidiyor. Selçuk eski günlerine dönmüş gibi gözüyor.

Kötü oynarken kazanmak çok önemli, tarih kötü oyunları hatırlamaz tamam ama günü yaşayanlara da kurdeşen döktürmemek lazım. Bunu yapabilecek kadro kalitesi var artık. Ayrıca, takım 1-0 öndeyken 0-0 gibi oynayamayan takım şampiyon olamaz.

İbrahim Üzülmez yaptığı müdahalelerle ibreyi takımına çevirdi ancak oyun kontrolünü almak puan almaya yetmedi. Selçuk ile oyuna sonradan giren İrfan Can ve Vedat çok etkiliydi.

YORUM YAZ