MENÜ

Mükemmel galibiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gençlerbirliği maçının ilk yarısının sonunda yapılan Rodriguez-Yasin değişikliği yalnız lig maçını değil Benfica karşılaşmasını da kazandırdı. Orta sahanın merkezini yalnızca Selçuk ve Bilal’e emanet etmek, sol kanadı da, sağ kanadı da, Sneijder’i de verimli kıldı.

Takımın en güvenilir ikilisi haline gelen Hakan Balta ve Chedjou’nun peşpeşe yaptıkları hatalar sonrası, meşin yuvarlak rakibin en etkili futbolcusu Gaitan’ın güzel vuruşuyla daha 2. dakikada ağlara gittiğinde kabus gibi bir futbol gecesi yaşanacağından endişelendik. Ancak endişeler boşa çıktı.

Doyumsuz seyir


Sneijder’in Cesar’da kalan frikiği ile başlayan hücum organizasyonları golün müjdecisi gibiydi. Selçuk’un ve Podolski’nin golleri takımı da, tribünleri de havaya soktu. Galatasaray pas oyununu en iyi oynayan takımlardan biri şüphesiz ve dönen topları çabuk kazandığında seyretmeye doyum olmuyor.

İlk golde beraberce hata yapan ikiliden Chedjou’nun, Podolski’ye golün pasını attığının, Hakan Balta’nın bir kafa şutunu Cesar’ın son anda kornere gönderdiğinin ve indirdiği bir topu Umut’un iki metreden kaleciye nişanladığının da altını çizelim. Sabri maçın başından itibaren takımın en iyi oynayan oyuncularından biri olurken Carole de çok önemli katkı yaptı.

Bilal kanıtladı

Selçuk soğukkanlılığıyla çok atak keserken, penaltıyı mükemmel kullandı. Bilal de Hamza hocanın vizyonsuzluğu değil, vizyonu sayesinde Galatasaray’da olduğunu bir kez daha kanıtladı. Umut çok çalıştı, ancak yine yapması gereken golü yapamadı. Yapabilse maç daha 60’ta noktalanacaktı. Sneijder büyük usta. Direğe takılan ve Cesar tarafından kurtarılan şutlarında şanssızdı belki ama takımı çok ustaca yönetti.

Dediği gibi...

Podolski Avrupa’daki kulüplerin, “Biz 10’u niye almadık ki” diye soracağı kıvama geldi geliyor. Golün dışında iki şutu var ki, hangisi çerçeveyi bulsa Avrupa’da gecenin golü olacak nitelikteydi. Elbette herkesin kusurunu genelde örtebilen bir de büyük kaleci Muslera’yı unutmamak lazım. Çok önemli iki kurtarışla maçı tamamlamayı yine başardı. Hamza hocanın anlatmaya çalıştığı ancak taraftarları ikna edemediği kadro her gün büyük takım olma yolunda yürüyor.

YORUM YAZ