MENÜ

Kazanan haklıdır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gökhan’ın 39. dakikada başlattığı gol kaçırma yarışı, 55. dakikada Umut’la bittiğinde, atı alan Üsküdar’ı geçmiş, 60’ta da Lincoln’ün hazırlanış ve yapılış açısından maçtaki atılan tek güzel golüyle karşılaşma da bitmiş oldu.
Denk kuvvetlerin mücadelesinde maçın kaderini şans ve beceriksizlikler belirledi...
Galatasaray’ın attığı ilk gol, Arda’nın arka direkte bekleyen arkadaşlarına yaptığı ortadan, ikincisi Arda’nın topu kırdığı pozisyonda Servet’in eline çarparak kaleye giren toptan geldi. Yeri gelmişken, elle oynamada bir bilinç olmadığı için gol kararı doğruydu.
Hücum ve savunma 5’leri ile sürekli 3 ihtimalli maçlar oynayan Galatasaray teknik heyeti, maç eksiği olan Emre’yi stoperde başlatırken, Topal ve Linderoth’un yokluğunda ön libero mevkiini Meira ile doldurdu. Hem Ayhan’ı rahatlattı, hem de Baros, Lincoln, Kewel ve hatta Arda’nın yardım etmediği savunmaya bir nebze nefes aldırdı. İlk 2 goldeki şansla da Florya’daki hesap Mecidiyeköy’de tuttu!
Trabzonspor’da ise Yanal savunması olmayan Colman’ı kulübeye çekip, 3 hücumcusundan birini dahi feda etmedi. Devreyi berabere bitirip Galatasaray’ın takım disiplininden koptuğu zamanda Yattara’yı alarak, rakibi imha etmeyi hedefledi. Trabzon’daki hesap Ali Sami Yen’de tutmadı...
Dün dökülen Trabzon defansı Baros ve Kewel’in ekmeğine yağ sürüp, maçın sonucunu belirlerken, Galatasaray’da De Santis, Meira ve Ayhan, Trabzonspor’da Serkan arkadaşlarından bir adım öndeydi. Arda’nın şans golünde bariz hatası bulunan kaleci Tolga da artık yerini Slyva’ya bırakacak. Ali Sami Yen’de Galatasaray’dan alınacak 1 puan dahi büyük avantaj sağlayacaktı yine de karalar bağlamaya gerek yok. Trabzon’a iç sahada kaybedilecek puan Galatasaray yönetimini de, Skibbe’yi de bir kere daha sallardı. Gevşemeye gerek yok. Bu futbol Olympiakos maçında yetmez.
Gezer’e gelince... ‘Profesyonellik abidesi’ Lincoln elle oynadığı gerekçesiyle değil, bayrak direğiyle dans ederken atılmalıydı. Bünyamin Gezer’in sarı kart gösterirken eline vuran Tolga’yı, ikinci sarı kartı göstermemesi hataydı.

YORUM YAZ