MENÜ

İnsanın çok ağrına gidiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İzlanda ile ilk oynadığımızda lise ikideydim. Onlar balıkçı, öğretmen, marangoz, itfaiyeciydi. Biz güçlü ülkelerle maç yaparken orta sahayı geçtiğimizde heyecanlanan nesillerin temsilcisi olarak İzlanda’yı çantada keklik görüyorduk. Ünal’ın golüyle beraberliği zor kurtarmıştık. Sonra bizi sürekli yendiler. O gün bugün dünya değişti, gelişti biz gelişemedik. İzlanda ile maça çıkıyoruz ve hocamız, tek seçicimiz “İzlanda favori” diyor. Görüyor çünkü yalnızca 350 bin nüfuslu ülkeden çıkartılan milli takımın fiziksel gücü var, sistemi var, devamlılığı var ve egosu yok! “Süper” Ligimizin kalitesi düşük filan da demeyelim, duyan İzlanda Ligi’nin süper olduğunu sanmasın!

Başka bilen yok

Bizim sistemimiz yok, devamlılığımız yok, hesap soranımız çok! Arda ve Burak gibi çok önemli 2 futbolcumuz yok, sebebini karar vericilerden başka bilen yok. Maç başlıyor, santrforumuz Cenk yok. Sol stoper pozisyonu zaman zaman iyi oynayan Topal’ın çünkü hocaya göre başkası yok! Emre Mor kardeşimiz de Cenk abisinin yerine en uçta, Cenk kulübede... Öndeki oyuncularımız topla buluşana kadar Finnbogason 2 net fırsatı harcadı, bir de Volkan Babacan sol alt köşeye giden topu son anda çıkardı. Emre’nin slalom yapıp 6 pasa çıkarttığı topta bir santrforumuzun, yani o bölgeye ezbere gidip ayak koyacak Cenk’in olmayışının faturasını ödedik. Bir de penaltı beklediğimiz pozisyon var. Verseydi maç başka bir yere giderdi belki ama, İzlanda’nın 34 senedir bizi hezimete uğrattığı gerçeği değişmezdi.

Mahallemiz kadarlar

Sistemli çalışıyorlar, yatırımı A takıma değil çocuklara yapıyorlar ve bizi hep yenmeleri insanın ağrına gidiyor. Hani Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları kapışır ya, “Bizim UEFA kupamız var”, “En çok biz yendik”, “Metin Oktay’ın golünde top ağları delmişti”, “6 attık oğlum biz” falan diye... Söyleyin bize TFF ve tüm yetkililer biz bir İzlandalı futbolseverle nasıl atışabiliriz? Onlara, “Biz de sizi 90’da Selçuk’un golüyle nasıl yenmiştik mi?” diyeceğiz. Utanırız konuşamayız. İzlanda diyorum size İzlanda. Nüfusu bizim bir mahallemiz kadar. Üstelik futbolcularını da kendileri yetiştiriyorlar. Bizim gibi Almanya’da yetişmişleri toplamıyorlar! İnsanda biraz utanma olur!

YORUM YAZ