MENÜ

Hem 3 altın puan, hem de ders

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın yenebileceğini düşünüyordum, ama şampiyonluğa oynayan tüm takımların hevesini kursağında bırakan Kayserispor’u ilk yarıda sürklase edeceğini beklemiyordum. 2-0 önde Galatasaray’ın bu kadar bunalacağını da... Gomis, Fernando ve Belhanda’nın yokluğunda, taraftarların önemli bölümünün ve medyadaki ‘ağır abilerin’ değersizleştirme yarışında olduğu sporcular çok önemli katkılar yaptılar. Eren iki golüyle, Selçuk İnan takımı yönetişiyle, Yasin önce kendisi değil takımı için oynayarak fark yarattılar. Topu kontrolüne alan, doğru pas yapan, dönen topları kazanan ekip, yapılışı ve sonuçlanışı çok güzel 2 gol yaptı. Üçü yapamayınca da kan kustu. Savunma yapamıyorsan topa sahip olacaksın! Galatasaray savunma yapmaya çalıştığı, yapıyormuş gibi yaptığı her maçı kaybedebilir!

Gecenin sorusu

Onca hoca değişti, Galatasaray’ın duran ve yan top savunmasındaki beceriksizliği neden değişmedi? Ligin yan toptan en çok pozisyon veren takımı şampiyon olabilir mi? Bunun bir tek çözümü var, her gün 2 saat çalışmak!

Maçın starı

Kimi Rodrigues der, kimi Eren, kimi Denayer... Bence Galatasaray’ın 3-1 kazandığı maçın oyuncusu Muslera. Skor 2-1’ken yaptığı 2 kurtarışla takımının moral olarak çökmesini önledi. Biri gol olsa, 3 puan zor gelirdi!

Maçın olayı

O kadar çok ki! Smudica; Güray ve William’ı alıp maçı değiştirdi. 62’de 4-2 öne geçebilirdi! Mendes 2 pozisyon harcadı, Muslera da 2 pozisyon kurtardı. Ve Fatih hocanın; Tolga, Donk ve Sinan hamleleri bu kez Kayseri’yi kırdı.

Kısa mesaj

Fatih Terim; küstürülmüş, değersizleştirilmiş oyuncuları kazanacak ve kadro derinliğini sağlayacak, bu belli... Ancak Galatasaray bu kadar kolay gol yememeli, pozisyon vermemeli...

YORUM YAZ